NO

Å JOBBE SOM KOKK

25. Oct

Hils på en av våre kokker

Hver dag jobber Toptemp Hospitality med mange ulike, flotte mennesker der fellesnevneren er en entusiasme for service. Her får de prøvd seg på forskjellige arbeidsplasser og ulike sider av serviceyrket, og på den måten skaffet seg arbeidserfaring og bygget CV raskt.

En av de som gjør nettopp dette er 23 åringen fra Lillehammer, Almira. Som tidligere danser har hun mye energi, som hun nå bruker på å utforske mulighetene som finnes for henne som kokk, gjennom Toptemp Hospitality. Etter å ha fullført kokkelinja på skolen i Lillehammer, flyttet hun til Oslo for å bli lærling. Her fikk hun utviklet kunnskapene sine på det franske kjøkken, men ønsket etter hvert å prøve noe nytt. Under pandemien fant hun derfor en privat sushi restaurant hvor hun kunne utfordre seg på det asiatiske kjøkkenet.

- Jeg prøver å samle all erfaring jeg kan få. Da jeg var læring var jeg på to forskjellig steder, en fransk restaurant og Grand Hotel. Etter å ha tatt fagbrevet jobbet jeg på en tradisjonell norsk restaurant. Jeg ser at kjøkkenet fungerer så forskjellig på de ulike plassene, så det å variere arbeidsplass gir meg mye god erfaring!

Jobb som kokk

Almira jobber nå fulltid som kokk gjennom Toptemp Hospitality. Hun tar oppdrag som varer over lenger tid og trives veldig godt med det. Oppdragene gir henne muligheten til å jobbe som kokk blant annet på kantine, restaurant og cafe.

- Jeg får prøvd meg fram, men det er også veldig godt betalt! Jeg fikk et bedre tilbud her enn der jeg var før, derfor anbefaler jeg også Toptemp til andre. 

For Almira er service det beste med kokkeyrket og det får hun praktisert best på restaurant. Hun forteller engasjert om oppdrag hun har hatt på blant annet The Hub og ulike bistroer. Og når du vet hva du liker, er det fint å ha en rekrutteringsrådgiver som hjelper deg med å komme deg dit.

- Det er Daniel som er min rekrutteringsrådgiver og vi har en veldig fin tone. Jeg er på oppdrag over lengre tid og føler meg alltid hjemme der, men jeg kan alltid snakke med Daniel. Jeg kan ringe han hvis det er et problem, han passer på at jeg har det bra der jeg er og finner de riktige jobbene for meg. 

Og Daniel har samme opplevelse av forholdet til Almira.

- Vi møtte Almira i slutten av april 2022. Vi skjønte fort at hun satt på noe spesielt. Ikke bare hadde hun et norsk fagbrev, men hun hadde en herlig personlighet med masse positiv energi, rett og slett det lille ekstra. Mistanken min stemte godt, for Almira ble fort en populær kokk som alltid blir forlenget når hun jobber på oppdrag. Hun har fått tilbudet om å bli rekruttert til flere faste stillinger, men takker alltid nei fordi hun liker seg så godt her i Toptemp. Og det er vi glade for. Her får hun lange oppdrag, men også muligheten til å variere og utforske.

For å utforske mulighetene er det som står i høysetet for Almira. Det får hun gjøre, med gode og trygge betingelser, hos Toptemp Hospitality.

Ønsker du å jobbe som kokk? Ler mer her.

Toptemp Hospitality