NO

MIN ARBEIDSDAG SOM LAGERMEDARBEIDER

14. Aug

En underholdende, fysisk og fleksibel jobb

Som lagermedarbeider spiller du en viktig rolle for logistikkfunksjonen i bedriften du er ansatt. Dette er en fysisk jobb som kan by på både varierte og faste oppgaver, dag -og kveldsjobbing. Det er mange grunner til hvorfor noen ønsker å jobbe på lager. Derfor er det spennende for oss å matche folk og arbeidsplasser innen akkurat denne bransjen.

Vår lagermedarbeider, Herman, har en hektisk hverdag og er derfor blant de som trenger en fleksibel jobb til å supplere på inntektene under studiene.

– Jeg ble nettopp ferdig med en bachelor i økonomi og administrasjon ved Oslo Met, og fortsetter utdanningen med en mastergrad i siviløkonomi. Jeg har også en jobb som regnskapsmedarbeider der jeg sitter på inngående fakturaer fra leverandører og godkjenner disse.

På fritiden spiller Herman fotball med det lokale laget Høybråten og Stovner IL.

– Jeg har drevet med fotball hele livet, helt siden jeg var liten. Nå trener jeg ca. 2 ganger i uken og har én ukentlig kamp.

Med en timeplan som denne er en fleksibel deltidsjobb helt gull!

DSC01859

Da Herman ble en del av Toptemp-teamet i 2021 hadde han allerede erfaring som lagermedarbeider gjennom 2 år med sommerjobb hos Postnord. Sommerjobb byr derimot ikke på sommerferie, så Herman bestemte seg for å skaffe en hverdagsjobb istedenfor.

– Jeg søkte egentlig på en annen stilling i Toptemp. Det var Linda som ringte og sa at fordi jeg hadde truckførerbevis ville jeg passe bedre til en stilling som de ikke hadde utlyst enda. Så sånn ble det! Og det er fortsatt Linda som er kontaktpersonen min den dag i dag.

Men hvordan ser arbeidsdagen til Herman egentlig ut?

Herman jobber på lageret til Heidenreich 2-3 ganger i uken, med både faste og varierte oppgaver, avhengig av hvilke behov lageret står ovenfor.

– Jeg jobber stort sett på utlast. Det betyr at jeg gjør klar paller som skal andre steder i landet, hovedsakelig leveransen som går til Trondheim. Utover det hjelper jeg de andre som jobber fast med det de måtte trenge. Selv om jeg er tilkallingsvikar, blir det en del faste oppgaver, som er bra fordi jeg blir flinkere.

Herman jobber på utlast, som betyr kveldsvakter. En typisk arbeidsdag starter rundt 15:00, som gjør at han rekker å komme seg fra skolen i Oslo til lageret på Skedsmo. Vakten hans varer til enten 20:00 eller 21:00, med en 30 minutters pause klokken 18:00. Leveransen Herman har ansvar for er som regel klar ca. 17:00. Derfra bistår han de andre på lageret.

Når Herman blir spurt om han kan beskrive jobben som lagermedarbeider med 3 ord, lyder det klinkende klart «underholdende, fysisk og fleksibel!»

Og oppgavene hans ser omtrent slik ut:

  1. Ta i mot pakker fra de som plukker på hele lageret, gjerne litt større ting.
  2. Scanne varene og plassere etiketten som kommer på pakken.
  3. Klistre på pakkseddel.
  4. Plastre pallen når den er høy nok og ser bra ut. Han plastrer et par paller hver vakt.
  5. Til slutt henter han de mindre varene på avdelingen «småvare», før lasten er klar og han kan bistå med det som trengs på resten av lageret.

Om 2 år er Herman ferdig utdannet siviløkonom. Han er ikke helt sikker på hva han skal jobbe med, men én ting er likevel sikkert: han vil jobbe som lagermedarbeider frem til studiene er ferdig.

– Jeg er veldig heldig med denne jobben. Toptemp er flinke til å tilrettelegge for meg, og jeg får jobbe de vaktene jeg vil og som passer meg best! De har noe til alle og enhver. Jeg har allerede snakket med Linda om å få jobb gjennom Toptemp når jeg er ferdig utdannet, ettersom de også rekrutterer til økonomistillinger. Det er det som er så fint med å ha en arbeidsgiver som kan by på mange muligheter!

Kunne en lagerjobb vært noe for deg? Sjekk ut hvilke muligheter som finnes her.

Toptemp Logistics linda.skagerberg@toptemp.no