JOBB SOM KANTINEMEDARBEIDER

2. Oct

Livet som kantinemedarbeider

En kantinemedarbeider kan ha ansvar for så mangt, avhengig av størrelsen på kantina. Du vil selvfølgelig jobbe med matlaging, men vil også kunne ha ansvar for å betjene kunder, rydding og rengjøring, varebestilling og planlegging av menyer. Det er en sosial jobb med varierte oppgaver og muligheten til å utforske forskjellige matkulturer. Det er nettopp dette som gjør kantinesegmentet til en spennende del av servicebransjen!

Én av de som har erfaring herfra er 35 år gamle Daniel. Daniel har jobbet som kantinemerdarbeider hos oss i ca. fire måneder, men har jobbet på forskjellige kantiner de siste fire årene.

Kantinemedarbeider

- Det er mange oppgaver som kan dukke opp, så det er viktig å hjelpe til med det som trengs. Første oppgave for dagen er som regel å forberede måltidene, som kan være ferske salater og smørbrød, varme retter eller buffeer. En gang i ny og ne kan det også være vi skal tilberede kaker og andre søtsaker til kantinegjestene.

En kantinemedarbeider jobber vanligvis fra 06:00-14:00 eller 07:00-15:00. Dette er kanskje litt tidlig for noen, men midt i blinken for Daniel.

- Når jeg starter tidlig på jobb er jeg også ferdig tidlig, og får mer tid på ettermiddagene. Jeg har en datter som går på ulike fritidsaktiviteter og det blir enda lettere å ta henne med når jeg har ettermiddagene fri!

 

Fra matlaging til menneskemøter


På kantina er det to ting som står i sentrum; maten og menneskene. Dette kan være samlingspunktet for kolleger og ansatte i ulike bedrifter, der de får en pause i arbeidsdagen og snakker sammen. Å gjøre hverdagen til folk litt bedre gjennom god mat og service er høydepunktet for mange som jobber innen kantinesegmentet.

- Man hilser jo på veldig mange og det er hyggelig. Folk kommer innom og slår av en prat, takker for maten og gir komplimenter – da blir man jo glad!

Å jobbe godt sammen er helt avgjørende på alle kjøkken, også på kantina. Daniel har selv erfart hvor viktig det er å fungere som et smidig team og hvordan dette samarbeidet skaper gode relasjoner blant kollegene.

- Du må samarbeide med mange på kantina og jeg trives veldig godt med det. Jeg er en rolig person og tålmodighet er viktig i denne jobben. Alle kjøkken har sine egne måter å gjøre ting på, så det er viktig å tilpasse seg der du er og ikke komme inn med egne, låste rutiner. Du må rett og slett lytte.

 
Kreativitet og utvikling


Selv om menneskelig kontakt og samhold gir mye glede på kantina er matlagingen fortsatt hjertet i jobben, spesielt for Daniel.

- Selv kommer jeg fra en restaurant-familie og har lært mye om matlaging fra bestemoren min. Jeg har jobbet på kantiner og restauranter, og bygget videre på kunnskapen min på den måten. Likevel trives jeg best som kantinemedarbeider!

På kantina får du muligheten til å utvikle deg og eksperimentere med egne ferdigheter. Noen kantiner tilbyr helt spesielle menyvarianter eller temaer for måltider, hvilket gir de ansatte muligheten til å utforske nye oppskrifter og smaker.

 

Tips til fremtidige kantinemedarbeidere


Vurderer du en jobb som kantinemedarbeider? Da har Daniel noen nyttige tips:

- Du må lytte til de som har vært der lenger enn deg. Systemene på kantinene varierer, så det handler om å tilpasse seg. Du bør også å tåle å stå mye på føttene! 😉

 

Og noen tips fra oss: For å trives som kantinemedarbeider bør du være organisert og en ha en interesse for matlaging. Det lønner seg også å være serviceinnstilt! Nysgjerrig? Sjekk ut mulighetene her.

Toptemp Hospitality