NO

Å JOBBE SOM SERVITØR

25. Oct

Hils på vår servitør Mohamed

Hvis du liker å jobbe med service, er Toptemp Hospitality stedet for deg. Her får du muligheten til å opparbeide deg mye god erfaring og kunnskap om mat og drikke, blant annet som kokk, servitør eller bartender. En av de som bruker denne muligheten, er 38 år gamle Mohamed Ali.

Mohamed kommer opprinnelig fra Irak, men er oppvokst i Värmland, Sverige, hvor han studerte IT-design og systemarkitektur. Han flyttet til Norge i 2013 og har siden jobbet som bedriftsrådgiver, linjeleder på fabrikk, og etterhvert produksjonsansvarlig og koordinator.

Mohamed er en mann som får deg til å dra på smilebåndet. Selv når favorittlaget AC Milan taper, har han så mye glede at det smitter. Utover å være fotballentusiast (som selvfølgelig skylder på dommeren når laget taper) er Mohamed veldig glad i å reise. Bare i år har han brukt hele 38 dager på reiser, og da er det fint å ha en fleksibel jobb.

- Når jeg jobber på oppdrag gjennom Toptemp Hospitality får jeg velge vaktene og arbeidstidene mine selv. Det er ingen stressende faste tider, noe jeg liker veldig godt. Jeg får verdifull erfaring og jeg får møte masse nye mennesker hele tiden, så det er veldig gøy.

DSC02978

Til tross for en utdanning og bakgrunn innen IT, har Mohamed alltid hatt en interesse for service-bransjen. Derfor ville han jobbe med dette ved siden av dagjobben, og søkte seg inn hos Toptemp Hospitality i starten av 2022. Her møtte han rådgiveren sin, Ellen Damberg, som forteller engasjert om hvordan det er å ha Mohamed med på laget.

- Jeg syntes det er veldig fint å jobbe med noen som er så positiv og profesjonell. Han elsker å ha variasjon i hverdagen og å jobbe med mange mennesker. Og fordi han gjør en så god jobb får han de litt mer spesielle oppdragene, som å servere kongefamilien. Han har også blitt fadder i vår fadderordning, der han bistår andre servitører som er ute på de samme oppdragene som han.

På oppdragene får han prøvd seg som blant annet servitør, bartender og hovmester. Og dette er erfaring som kommer godt med.

- Jeg har et prosjekt i Marokko hvor jeg bygger et lite hotell sammen med storebroren min. Derfor ville jeg skaffe meg erfaring innen hotell, men også service og restaurant. Å jobbe på oppdrag gjennom Toptemp Hospitality var derfor perfekt for meg!

Blant menneskene Mohamed har fått møte på oppdrag, er Kongen. Det er sånn som skjer når man får servere på åpningen av Nasjonalmuseet, banketter på Gardemoen og selskap på restauranter. Og hvis du spør han om hvilket oppdrag han har hatt det mest gøyalt med, er listen lang.

- Det morsomste var å servere Nobell pris deltakerne på Akershus festning. Det å møte så høyt profilerte mennesker var veldig interessant. Norefjell var også gøy, her fikk vi bruke skisenteret på fritiden! Clarion på Gardemoen er alltid moro, fordi det er Toptemp sitt største event med opptil 2000 gjester. Vi kan heller ikke glemme alle konsertene jeg har fått se på Spektrum. Jeg jobbet blant annet på Dua Lipa og flere av Karpe konsertene!

Etter å ha jobbet gjennom andre bemanningsbyrå er Mohamed fornøyd med å nå være hos Toptemp. Det begrunner han med de oppdragene han får og evnen til å styre hverdagen selv. Han forteller om en god relasjon til rådgiveren sin, Ellen, som alltid svarer på telefonen og meldinger.

- Vi som blir sendt på oppdrag er stolt av å jobbe med Toptemp. Vi blir ivaretatt litt ekstra godt, blant annet med transport hjem når vi jobber på Gardemoen. Fordelene her er ganske store. Og selv om vi jobber mange forskjellige steder, har vi en stor tilknytning til Toptemp som arbeidsplass, og det er på grunn av rådgiverne våres.

Rådgiverne i Toptemp Hospitality er opptatt av å se hele mennesket. Det gjør at de klarer å plassere sine kandidater i de jobbene som fungerer best for dem! Og for Mohamed betyr det at han får jobbe med det han elsker.

Er du nysgjerrig på mulighetene som finnes for deg som servitør? Ta en titt på våre ledige stillinger.

Toptemp Hospitality