NO

DRØMMEJOBBEN

8. Sep

7 steg til drømmejobben

Som nyutdannet eller helt i starten av karrieren, er du kanskje usikker på hvordan du skal klatre den berømte karrierestigen. Kanskje har du allerede tanker om hvor du vil og hva du skal, eller kanskje tenker du at veien blir litt til mens du går. Uansett kan det være greit å være bevisst på hva du bør gjøre for å sikre drømmejobben litt lenger frem i tid. Vi gir deg innsikten du trenger gjennom 7 smarte tips.

1. Vis at du vil

For at folk skal vurdere deg til fremtidige roller må de vite at du er åpen for det. Vær åpen for nye muligheter i nettverket ditt, eller registrer deg hos rekrutteringsbyråer. 

Åpenhet for nye oppgaver kommer også godt med. Det er god læring i de fleste arbeidsoppgaver og erfaringen kan være gull verdt. Ved å gripe muligheter bygger du erfaring og skaffer gode referanser.

2. Orienter deg i jobb-jungelen

Det kan være vanskelig å navigere seg i et hav av ledige stillinger, vage stillingstitler og ulike selskaper. Hvor begynner du å lete etter rollen og selskapet som passer for deg?

Ved å være aktiv på LinkedIn, Finn.no og Toptemp.no, lese gjennom ulike stillinger, notere deg hvilke arbeidsoppgaver du ser for deg og hva du tror du vil trives med, får du et klarere bilde av hvilke jobber som kan være riktig for deg.

3. Rekrutteringsbyrå versus å søke selv?

En av fordelene med å la rekrutteringsbyrået gjøre jobbsøkingen sammen med deg er at du kan få nyttig rådgivning underveis, og tilgang til et solid nettverk med spennende kunder og stillinger. Byrået vet også hvilke profiler som passer de ulike stillingene. 

Vi lar deg enkelt registrere CV-en din med vår effektive drag and drop funksjon. Samtidig er det viktig for oss å ikke bare matche din kompetanse, men din personlighet med riktig arbeidsplass.

4. CV – hold det kort og konsist

Hold CV-en din kort, oversiktlig og ryddig. Den bør ikke overskride mer enn 2 sider. La nøkkelkvalifikasjonene komme tidlig frem, dette gir en rask pekepinn på om akkurat du er en riktig match for den aktuelle stillingen. Det viktigste er at CV-en din er ryddig og konkret, i tillegg til at du får frem hvem du er.

Tenk også over hvordan rekrutteringsselskaper eller bedrifter kan oppdage CV-en din. Ligger den tilgjengelig noe sted? Ved å laste opp CV-en din et tilgjengelig sted gjør du deg selv søkbar og lar jobben finne deg.  

Les mer om hvordan du skriver en god CV her.

5. Skriv en engasjerende søknad!

Mange lurer på hvordan søknadsbrevet bør se ut. Her verserer det like mange variasjoner som søkere. Det viktigste er å få frem hvem du er som person, erfaring og kompetansen du sitter på, og hvorfor du passer til stillingen og inn i bedriften.

Les mer om hvordan du skriver en god søknad her.

6. Vær deg selv i intervjuprosessen

CV-en og søknaden har ført til et intervju. Hva gjør du nå?

Det viktigste er å være deg selv. Om du er mer introvert, ikke lat som du er utadvendt for å få stillingen. Alle personligheter passer inn i en bedriftskultur og en rolle. Vi vil derfor finne den plassen som passer deg.

Det er også viktig at du gjør gode forberedelser til intervjuet. Vis at du er reflektert ved å tenke gjennom hva du er god på og hva du har lyst til å forberede eller utvikle.

Les mer om hvordan du forbereder deg til intervjuet her. 

7. Jobben er i boks – hva skjer nå?

Det kan være nervepirrende å starte i ny jobb med nye oppgaver, nye sosiale koder og mange nye mennesker. Det viktigste er å tørre, være nysgjerrig og stille spørsmål. 

Husk at åpenhet og nysgjerrighet vil kunne gi deg muligheter og erfaringer som er gull verdt i jakten på drømmejobben. Vi heier på deg!

Hege Liudalen Wold hege.wold@toptemp.no