NO

BØR JEG SENDE VIDEOSØKNAD?

1. Sep

7 tips til videosøknaden

Fra tid til annen mottar vi videosøknader fra våre kandidater, hvilket vi synes er veldig gøy. Men; å sende inn videosøknad fordrer at du behersker formatet og evner å vekke nysgjerrigheten på riktig måte.

Er du typen som liker å stå foran kamera og prate til mange mennesker? Er du generelt bekvem med oppmerksomhet? Da har du et klart fortrinn når det kommer til å sende inn videosøknad. Et visuelt format som video gir rekrutteringsrådgiveren muligheten til å danne seg et bilde av søkerens personlighet og utstråling. Da er det absolutt en fordel at du evner å fremstå åpen og avslappet, samtidig som du viser energi og entusiasme.

Teknisk sett er det også viktig at du har godt nok utstyr, og en viss peiling på film og redigering. Kvaliteten må være god, lyden må være klar og farger må komme til sin rett.

Videosøknaden bør også være en smakebit på deg som person. Den skal vekke nysgjerrighet, få frem dine beste egenskaper og fange oppmerksomheten til seer. Den skal med andre ord ikke være en avhandling om deg og ditt liv, men gi seeren lyst til å bli enda bedre kjent med deg.

Video er subjektivt og vil oppfattes forskjellig fra rekrutteringsrådgiver til rekrutteringsrådgiver. Videosøknaden bør derfor ikke stå alene, men heller være et supplement til den tradisjonelle søknaden med tekst og CV. Videosøknaden kan potensielt være utslagsgivende, men fallhøyden kan være desto høyere om du ikke innfrir forventningene på andre siden av bordet.

 

7 gode tips til videosøknaden

  1. Sørg for godt lys.

  2. Skru av lydkilder som kan forstyrre.

  3. Hold blikkontakt.

  4. Hold det kort og konsist.

  5. Bruk et standard filformat, slik at mottaker ikke behøver å laste ned programvare for å åpne den.

  6. Tilpass kroppsspråk og tone til stillingsteksten/bedriften. Er stillingsutlysningen leken? Da kan du tillate deg å være litt mer leken selv. Er den veldig seriøs kan det lønne seg å holde det seriøst selv.

  7. Tørrtren med venner eller familie, slik at du får frem den beste utgaven av deg selv.

Toptemp web@toptemp.no