NO

BØR JEG SENDE VIDEOSØKNAD?

1. Sep

7 tips til videosøknaden

Fra tid til annen mottar vi videosøknader fra våre kandidater, og det synes vi er skikkelig gøy. Men; å sende inn videosøknad fordrer at du behersker formatet, og evner å vekke nysgjerrighet på en riktig måte.

Er du typen som elsker å stå foran kamera og prate til mange mennesker? Er du generelt bekvem med oppmerksomhet? Da har du et klart fortrinn når det kommer til å sende inn videosøknad. Et visuelt medie som video gir rekrutteringsrågiveren en mulighet til å danne seg et bilde av søkerens personlighet og utstråling. Da er det absolutt en fordel at du evner å fremstå åpen og avslappet, samtidig som du viser energi og entusiasme.

Teknisk sett er det også viktig at du har godt nok utstyr, og en viss peiling på film og redigering, slik at det ikke ser ut som du snekret sammen noe bakerst i fuglekassa. Kvaliteten må være god, lyden må være klar og farger må komme til sin rett. Det kan være litt kjedelig om du ser oransje ut på skjermen.

Videosøknaden bør dessuten være en teaser om deg som person. Den skal vekke nysgjerrighet, få frem dine beste egenskaper og fange oppmerksomheten til seer. Den skal med andre ord ikke være en avhandling om deg og ditt liv, fra barnsben til russetid. Som vi liker å si; "Leave them wanting more"! 

Video er subjektivt og vil oppfattes forskjellig fra rekrutteringsrådgiver til rekrutteringsrådgiver. Videosøknaden bør derfor ikke stå alene, men heller være et supplement til den tradisjonelle søknaden med tekst og CV. Videosøknaden kan potensielt være utslagsgivende, men fallhøyden kan være desto høyere om du ikke innfrir forventningene på andre siden av bordet.

7 gode tips til videosøknaden

- Sørg for godt lys. 

- Skru av lydkilder som kan forstyrre

- Hold blikkontakt

- Keep it short and sweet. Husk at dette skal være en teaser.

- Bruk et standard filformat, slik at mottaker ikke behøver å laste ned programvare for å åpne den.

- Tilpass kroppspråk og tone til stillingsteksten/bedriften. Er stillingsutlysningen leken? Da kan du tillate deg å være litt mer leken selv. Er den veldig seriøs kan det lønne seg å holde det seriøst selv.

- Tørrtren med venner eller familie, slik at du får frem den beste utgaven av deg selv.

Toptemp web@toptemp.no