Automatiker som er nysgjerrig på energisektoren?
Er det ikke deilig når ting bare funker? Og når de gjør det, har som regel en automatiker hatt en finger med i spillet.
I dag er det meste automatisert til en viss grad, som betyr at du som automatiker har spennende jobbmuligheter innen en rekke næringer, som handel, transport og industri. Automasjon er også et ettertraktet kompetansefelt i energisektoren. Livet på plattform og verft skiller seg likevel noe ut fra andre næringer. La oss derfor ta en titt på hvordan våre automatikere opplever sin jobb i energisektoren.
Rotasjonsordningene
De fleste som velger en jobb i denne bransjen ser positivt på rotasjonsordningene, med fleksibiliteten og friheten de gir. En vanlig onshore-rotasjon består av 15 arbeidsdager, avløst av 20 dager med fri. I offshore får du to uker på plattform, avløst med fire uker fri.
Rotasjonsordningene gjør at du kan koble helt av, reise eller bruke tid på de tingene du vil, uten å dyppe inn i de dyrebare feriedagene. En annen viktig faktor til at mange trives med arbeidstidene, er tempoet på prosjektene. I denne bransjen er det et høyt fokus på kvalitet og det setter noen betingelser for arbeidstempoet. Dagene går rolige for seg, hvilket tilrettelegger for trivsel og nøyaktighet.
Faglig spisskompetanse
I denne delen av norsk næring er det altså et stort fokus på faglig spisskompetanse, med ansvarlige fagpersoner på hvert sitt felt. Denne strukturen legger til rette at du som automatiker kan konsentrere deg fullt ut om å forsikre at systemene blir installert og presterer som de skal, i tillegg til å sørge for tilstrekkelig rapportering.
Sosialt
På plattform og verft er det behov for store mengder kompetanse. Det betyr at du kommer i kontakt med mange mennesker, fra forskjellige steder i landet og verden, men unik fagkompetanse. Det er et sosialt arbeidsmiljø med mye samarbeid i arbeidstiden og muligheter for sosialisering, også etter arbeidsdagen er omme.
Trygt
Dersom du allerede har jobbet på plattform eller verft, har du mest sannsynlig fått grundige gjennomganger i alle sikkerhetsrutiner. For er det ett sted HMS blir tatt på alvor, så er det her. Et eksempel på det er hvordan alt låses av hele tiden slik at du alltid jobber på et spenningsløst system.
Når du kommer inn i energisektoren for første gang kan mye oppleves nytt. Derfor er det også et stort fokus på at alle får god gjennomgang og informasjonen de trenger før et prosjekt starter. Og når du først har vært i industrien en stund vil mye være overførbart til andre prosjekter.
Tryggheten du opplever på plattformen eller verftet skal føles som en forlengelse av arbeidsforholdet du har til oss. Vi bryr oss om at du skal både trives og lykkes, og vil gi deg den oppfølgingen du trenger. Vi kjenner bransjen og kan veilede deg, både på veien til drømmejobben og underveis i prosjektet. En av de som gjør denne jobben hver eneste dag er rekrutteringsrådgiver Anniken Sæther Nilsen.
- Som automatiker hos oss får du en kontaktperson som er ansvarlig for prosjektet du jobber på. Det er vi som fikser reisen din og som blir din arbeidsgiver, men på prosjektet jobber du i et team og forholder deg til en formann/arbeidsleder.
Hos oss får du får fast 100 % ansettelse. Dersom prosjektet du er på tar slutt er det vi som er ansvarlig for å finne et nytt prosjekt til deg, og vi har mange spennende prosjekter fremover. Fremtidsutsiktene har sjeldent sett bedre ut, og flere av våre kunder har planlagte prosjekter hele 10 år frem i tid.
Er du nysgjerrig på dine muligheter innen energisektoren?
Les mer her.