FINN RIKTIG JOBB FOR DEG

27. Apr

Hvordan behovsanalysen kan hjelpe deg å finne rett jobb

Å finne en ny jobb kan være vanskelig og jakten blir bare mer trøblete når du ikke vet hva som er viktig for deg. For hva er det du egentlig skal se etter?

Når spørsmålene er mange og svarene er få, kan en behovsanalyse være et godt sted å starte. En behovsanalyse kan hjelpe deg å identifisere hva som er viktig for deg og hva du kan bidra med hos en arbeidsgiver.

 

Hvordan gjennomfører du en behovsanalyse?

  • Identifisér mål og verdier: Hva ønsker du å oppnå og hva slags arbeid kan hjelpe deg til å nå målene dine?

  • Vurder dine egne ferdigheter og erfaringer: Hva tar du med deg fra tidligere jobber og opplevelser? Og hva ønsker du å lære videre?

  • Definér egne preferanser i et arbeidsmiljø. Hva er det du liker i et arbeidsmiljø? Vil du jobbe i et stort eller lite team? Foretrekker du å jobbe i et rolig eller hektisk miljø? Ønsker du å jobbe mest mulig kreativt eller er du mer strukturert?

  • Vurdér kompensasjon og fordeler: Er lønnen det viktigste for deg eller er det andre faktorer som betyr mer? Ønsker du en fleksibel arbeidstid eller er muligheten til å jobbe hjemmefra viktigere?

  • Identifisér potensielle arbeidsgivere: Når du har gjort en grundig analyse av det som er viktig for deg i en jobb kan du begynne å undersøke arbeidsgivere som kan tilby dette. Se på hvilke verdier, arbeidsmiljø, lønnsnivå og fordeler arbeidsgiveren tilbyr.

 

En behovsanalyse vil hjelpe deg å kartlegge det som er viktig for deg med en jobb, men analysen kan også resultere i en bedre jobbsøknad og gjøre deg bedre forberedt til intervjuet. Evnen til å reflektere rundt egen motivasjon og personlige egenskaper undervurderes ofte blant jobbsøkere. Hvorfor vil du faktisk ha jobben? Og hvorfor tror du at du vil trives i stillingen og på arbeidsplassen? Behovsanalysen lar deg blir bedre kjent med deg selv og tryggere i hvem du er – og det vil synes!

Behov kan forandre seg over tid. En analyse av behov, verdier og mål er derfor lurt å gjøre jevnlig, spesielt når du står overfor store beslutninger som et jobb-bytte, når du står fast i karrieren eller ønsker å utforske nye muligheter.

Det er også viktig å huske at en behovsanalyse ikke er en fasit på hva som vil gjøre deg lykkelig eller vellykket i en jobb. Det er et verktøy som kan hjelpe deg med å finne jobben som passer for deg. En rådgiver vil også kunne være til god støtte når du er usikker. Senior Recruiting & Staffing Consultant, Elisabeth Spilling, jobber hver dag med å hjelpe jobbsøkere avklare hva som er riktig jobb for dem.

- Vi kan hjelpe deg å finne ut hva du er god på og hva du trives med. Med et bredt nordisk nettverk har vi også god innsikt og oversikt over ulike arbeidsgivere, arbeidsplasser og stillinger. Vi kan derfor introdusere deg til en rekke muligheter vi tror du vil trives med.

Toptemp web@toptemp.no