NO

ENKLERE VEI INN I ARBEIDSLIVET

16. Feb

Studentjobb

Er du gira på en studentjobb eller deltidsstilling, men får ikke napp på arbeidsmarkedet? Gjennom et rekrutterings- og bemanningsbyrå kan du enklere få den erfaringen du trenger, og hvem vet? Kanskje ender du opp med å finne drømmejobben, i en bransje du ikke engang hadde vurdert?

Veien til arbeidsmarkedet kan oppleves vanskelig og kronglete, og det er lett å få en liten knekk i selvtilliten når man får avslag etter avslag. Etter flere runder med CV- og søknadsskriving, om du så er nyutdannet på jakt etter fast stilling, eller bare en student som leter etter deltids- eller ekstrahjelpstilling, kan det være hardt å motivere seg til å traske fra butikk til butikk med søknad i hånda.

Men frykt ikke! Et rekrutterings- og bemanningsbyrå som Toptemp kan forenkle jobben for deg, og gi deg sjansen du fortjener til å komme deg ut på arbeidsmarkedet. Byrået kan også hjelpe deg med å få innsikt i hvilke arbeidsoppgaver du passer til og hvilken bransje du kan utnytte din kompetanse i. En jobb ved siden av studiene, kan være alfa omega når det kommer til å bygge karriere.

– Vi har stort fokus på personlige egenskaper og matcher ikke bare utdannelse og kvalifikasjoner, men også personlighet mot bedriftens miljø, og på den måten vil det også være større sjanse for langsiktige arbeidsforhold, sier rekrutteringsrådgiver hos Toptemp, Guro Frantzen.

Ikke bare er et rekrutterings- og bemanningsbyrå en fin måte å skaffe seg studentjobb på, men i tillegg kan det være en fin måte for studenter å bygge nettverk på, og gjør det lettere å få «foten innenfor» når dagen kommer for å søke fast jobb.

Gjorde studenttilværelsen bedre med deltidsjobb

En som benyttet seg av et rekrutterings- og bemanningsbyrå i søk etter jobb, var barnevernstudenten Silje Rom Hafnor. Hun ønsket å prøve noe nytt, men skjønte fort at som student, var det vanskelig å få noe fast som kunne sørge for at studiehverdagen gikk rundt. Hun tok kontakt med Toptemp, og ble positivt overrasket over både ansettelsesprosess og de mange jobbmulighetene hun fikk ved å bruke byrået som en sparringspartner og rådgivende instans.

– Intervjuet opplevdes som en slags kartleggingsprosess, men ikke på en typisk granskende måte. Jeg fikk følelsen av at de oppriktig ønsket å møte folk og jobbe for deres trivsel. Jeg følte at jeg fikk kontakt med dem på en måte som gjorde at jeg ikke bare ble «en del av systemet», kan Silje fortelle.

Etter en ryddig og hyggelig rekrutteringsprosess fikk hun første oppdrag bare et par uker etter hun hadde vært på intervju. Men det var ikke bare bare kontakten i selve prosessen hun opplevde positivt.

– Mellom jobboppdrag var det enten en mail, telefonsamtale eller melding hvor de lurte på hvordan jeg følte jobben gikk. Etter et par måneder ble jeg ganske raskt fast vikar i et firma, sier hun.

Silje studerer barnevern på deltid ved OsloMet og har to år igjen av studiene. Hun trives med å ikke være bundet til varige jobbforpliktelser hos Toptemp, samtidig som hun opplever en tillit hos de firmaene hun både jobber for, eller har jobbet hos. Arbeidsgiverne hun har hatt har vært inneforstått med at hun har hatt skoleprioriteringer og ta hensyn til, og vist forståelse når hun har måttet takke nei til jobb. For Silje var det rett og slett en lettelse å vite at hun kunne tjene nok ved siden av studiet sitt til at hverdagen gikk rundt, og at hun hadde mulighet og råd til å delta på sosiale aktiviteter ved siden av studiene. Dersom hun ønsket å jobbe mer eller mindre, henvendte hun seg alltid til sine kontaktpersoner hos Toptemp.

– For meg har Top Temp vært en gylden anledning til å prøve noe nytt, og samtidig gitt meg muligheten til å utvikle meg. Som student og nyutdannet har det vært deilig å vite at man har noe å gå til.

Åpner for flere jobbmuligheter for studenter

Uansett om du skulle søke etter en fulltidsstilling, en studentjobb, en deltidsjobb, eller en ekstrahjelpstilling, vil et rekrutterings- og bemanningsbyrå introdusere deg til flere jobbmuligheter, og det er derfor en fordel at du er åpen for både nye stillinger og fagfelt. Dette vil være en stor fordel for deg som ikke er hundre prosent sikker på hva du vil jobbe med, da du vil få innsikt i flere ulike bransjer og blir mer kjent med deg selv underveis. Og hvem vet? Plutselig er vikariatet som "bare skulle vare en liten stund", blitt til drømmejobben din.

– Selv om de fleste er ute etter lengre engasjement og/eller fast jobb, så anbefaler vi deg å være åpen for å prøve ut kortere engasjementer, også i selskap du kanskje ikke har vurdert tidligere. Vår erfaring er at vi er en døråpner inn i arbeidslivet for mange mennesker og ser derfor at vi har et viktig samfunnsansvar, sier Frantzen.

At et rekrutterings- og bemanningsbyrå skulle være en døråpner til arbeidslivet fikk også Emilie Fosse oppleve. Hun er ferdig utdannet i medier og kommunikasjon, men opplevde som mange andre nyutdannede at det var vanskelig å komme inn i bransjen.

– Det var egentlig tilfeldig at jeg endte opp med å bruke et bemanningsbyrå. Jeg søkte på noen stillinger og havnet i databasen deres, og ble deretter innkalt til et intervju. Når de hadde dannet seg et inntrykk av hvem jeg var og hva jeg kunne tenke meg å jobbe med, begynte de å sette meg i kontakt med aktuelle arbeidsgivere, forteller hun.

Hun anbefaler andre nyutdannede å prøve lykken gjennom et bemanningsbyrå.

– Man får ofte råd og veiledning i søknadsprosessen, noe man ikke får ved å søke på egen hånd. Det er en erfaring som er gull verdt. I tillegg har de mange oppdragsgivere, noe som kan øke sjansen for å få en jobb man vil trives med og passe inn i, sier hun.

Da er det vel kanskje ikke så mye å vurdere? Ta kontakt med et rekrutteringsbyrå i dag, så får du kanskje noen gode tips selv?

Student som søker deltidsjobb?

Så spennende at du er i gang med jobbsøking. Vi får mange henvendelser hver eneste dag og vi har dessverre ikke anledning ikke ta en prat med alle. Vi anbefaler deg å registrere deg på «min side». Hver dag leter vi etter personer vi kan matche med våre stillinger, så sjekk at all informasjonen er oppdatert med nyeste erfaringer, kvalifikasjoner og ikke minst at kvalifikasjonene du fremhever er tilpasset ditt ønske for videre karriere eller din neste drømmejobb.

Vi har også mange ledige stillinger som du kan søke på her. Følge oss gjerne i sosiale medier for å få med deg tips, råd og nyheter fra oss. Du finner lenkene nederst på siden. Lykke til!

 

Toptemp web@toptemp.no