NO

STUDENTJOBB

16. Feb

En enklere vei inn i arbeidslivet

Sliter du med å få studentjobb eller deltidsstilling? Gjennom et rekruttering- og bemanningsbyrå kan du enklere få den erfaringen du trenger. Kanskje du til og med finner drømmejobben, i en bransje du ikke engang hadde vurdert?

Veien til arbeidsmarkedet kan oppleves vanskelig, og det er lett å få en knekk i selvtilliten når du opplever avslag. Et rekruttering- og bemanningsbyrå som Toptemp kan forenkle prosessen med å komme seg ut på arbeidsmarkedet. Byrået kan også hjelpe deg med å få innsikt i hvilke arbeidsoppgaver som passer for deg og hvilken bransje du kan utnytte din kompetanse i. En jobb ved siden av studiene kan være alfa omega for å bygge karriere.

- Vi har stort fokus på personlige egenskaper og matcher ikke bare utdannelse og kvalifikasjoner, men også personlighet mot bedriftens miljø. På den måten vil det også være større sjanse for langsiktige arbeidsforhold, sier rekrutteringsrådgiver hos Toptemp, Guro Frantzen.

Ikke bare er et rekruttering- og bemanningsbyrå en fin måte å skaffe seg studentjobb på, men kan hjelpe med å bygge nettverk og gjøre det lettere å få «foten innenfor» når dagen kommer for å søke fast jobb.

Gjorde studenttilværelsen bedre med deltidsjobb

En som benyttet seg av et rekruttering- og bemanningsbyrå i søk etter jobb, var barnevernstudenten Silje Rom Hafnor. Hun ønsket å prøve noe nytt, men skjønte fort at det som student var vanskelig å få en fast jobb som kunne sørge for at studiehverdagen gikk rundt. Hun tok kontakt med Toptemp, og ble positivt overrasket over både ansettelsesprosess og de mange jobbmulighetene hun fikk ved å bruke byrået som en sparringspartner og rådgivende instans.

- Intervjuet opplevdes som en slags kartleggingsprosess, men ikke på en typisk granskende måte. Jeg fikk følelsen av at de oppriktig ønsket å møte folk og jobbe for deres trivsel. Jeg følte at jeg fikk kontakt med dem på en måte som gjorde at jeg ikke bare ble «en del av systemet.

Etter en ryddig og hyggelig rekrutteringsprosess fikk hun første oppdrag, bare et par uker etter intervjuet.

- Mellom jobboppdrag var det enten en mail, telefonsamtale eller melding hvor de lurte på hvordan jeg følte jobben gikk. Etter et par måneder ble jeg ganske raskt fast vikar i et firma.

Silje studerer barnevern på deltid ved OsloMet og har to år igjen av studiene. Hun trives med å ikke være bundet til varige jobbforpliktelser hos Toptemp, samtidig som hun opplever en tillit hos de firmaene hun både jobber for, eller har jobbet hos. Arbeidsgiverne har vært innforstått med at hun har hatt skoleprioriteringer å ta hensyn til, og har vist forståelse når hun derfor har måttet takke nei til jobb. For Silje var det rett og slett en lettelse å vite at hun kunne tjene nok ved siden av studiene til at hverdagen gikk rundt, og at hun hadde mulighet og råd til å delta på sosiale aktiviteter ved siden av studiene. Dersom hun ønsket å jobbe mer eller mindre, henvendte hun seg alltid til sine kontaktpersoner hos Toptemp.

- For meg har Toptemp vært en gylden anledning til å prøve noe nytt, og samtidig gitt meg muligheten til å utvikle meg. Som student og nyutdannet har det vært deilig å vite at man har noe å gå til.

Åpner for flere jobbmuligheter for studenter

Uansett om du skulle søke etter en fulltidsstilling, en studentjobb, en deltidsjobb eller en ekstrahjelpstilling, vil et rekruttering- og bemanningsbyrå introdusere deg til flere jobbmuligheter. Derfor er det en fordel at du er åpen for både nye stillinger og fagfelt. Hvem vet? Plutselig blir vikariatet til drømmejobben, noe Guro Frantzen har opplevd med flere av sine kandidater.

-Selv om de fleste er ute etter lengre engasjement og/eller fast jobb anbefaler vi å være åpen for å prøve ut kortere engasjementer, også i selskap du kanskje ikke har vurdert tidligere. Vår erfaring er at vi er en døråpner inn i arbeidslivet for mange mennesker og ser derfor at vi har et viktig samfunnsansvar.

At et rekruttering- og bemanningsbyrå skulle være en døråpner til arbeidslivet er noe Emilie Fosse også fikk oppleve. Som ferdig utdannet innenfor medier og kommunikasjon opplevde hun som mange andre nyutdannede at det var vanskelig å komme inn i bransjen. Nå anbefaler hun andre nyutdannede å prøve lykken gjennom et bemanningsbyrå.

- Det var egentlig tilfeldig at jeg endte opp med å bruke bemanningsbyrå. Jeg søkte på noen stillinger, havnet i databasen deres og ble deretter kalt inn til intervju. Rådgiverne begynte å sette meg i kontakt med aktuelle arbeidsgivere. Jeg fikk gode råd og veiledning i søknadsprosessen, noe man ikke får ved å søke på egen hånd og som er gull verdt.

Student som søker deltidsjobb?

Da anbefaler vi at du registrerer deg og lager en profil hos oss. Hver dag leter vi etter personer som kan passe til våre stillinger. Sjekk at all informasjonen er oppdatert med nyeste erfaringer, kvalifikasjoner og ikke minst at kvalifikasjonene du fremhever er tilpasset ditt ønske for videre karriere eller din neste jobb.

Vi har også mange ledige stillinger som du kan søke på her. Følge oss i sosiale medier for å få med deg tips, råd og nyheter. Du finner lenkene nederst på siden.

Lykke til!

Toptemp web@toptemp.no