NO

SOME, SO YOU?

11. May

Hvordan facebook-profilen din kan hjelpe deg med karrieren

Det er lurt å ta innover seg at de fleste rekrutteringsrådgivere gjør research om deg på nett, og det inkluderer følgelig sosiale medier. Om du har en åpen profil på Facebook kan du enten gjøre denne privat eller gjøre tilpasninger for å ruste deg inn mot jobbsøkerprosessen. Her er 4 ting du bør huske på!

Tips & råd

Ingen grunn til å slette Facebook helt enda! Profilen din kan faktisk fungere i din favør om du følger noen helt enkle retningslinjer.

  1. Gå gjennom bildene dine og fjern bilder som kan sette deg i et dårlig lys. Uflatterende festbilder er kanskje morsomt, men gir nødvendigvis ikke det beste førsteinntrykket for en som ikke kjenner deg fra før. Kanskje disse bildene kan utveksles primært på Snapchat?

  2. Oppdater informasjonen på siden din og få frem personligheten din. Hvilke grupper er du medlem av? Hvilke interesser har du? Er du dyreelsker? Bil-entusiast? Vi er nysgjerrige og klikker entusiastisk når vi får lese mer om deg.

  3. Selv om Facebook er en personlig og leken kanal, kan det være taktisk å gå gjennom siden med «jobbsøker-lupe». Selfies er helt topp, men et ensidig fokus på deg selv kan kanskje oppfattes feil av en rekrutterer.

  4. Er du aktiv i kommentarfelt, kan det være lurt å reflektere rundt måten du ordlegger deg på. Kan noe av det du skriver oppfattes feil? Bruker du mye ironi eller uttrykker du deg aggressivt? Støter du noen ved å skrive det du skriver? Diskusjoner er bra, men hold dialogen saklig og profesjonell. Og selvfølgelig; ikke vær et nett-troll.

Med dette sagt;

Ingen ønsker at du skal endre personlighet – du er herlig som du er. Noen taktiske oppdateringer på sosiale medier kan dog gi deg intervjuet du jobber for. 

Lykke til, vi heier på deg!

Toptemp web@toptemp.no