NO

SOME, SO YOU?

11. May

Hvordan facebook-profilen din kan hjelpe deg med karrieren

Det er lurt å ta innover seg at de fleste rekrutteringsrådgivere gjør research om deg på nett, og det inkluderer følgelig sosiale medier. Om du har en åpen profil på Facebook, kan du enten endre innstillinger på siden slik at den settes privat, eller du kan gjøre noen tilpasninger for å ruste deg inn mot jobbsøkerprosessen. Her er 4 ting du bør huske på!

Tips & råd

Ingen grunn til å slette Facebook helt enda! Profilen din kan faktisk fungere i din favør, om du følger noen helt enkle retningslinjer. Her er tipsene du trenger;

- Gå gjennom bildene dine, og fjern bilder som kan sette deg i et dårlig lys. Uflatterende festbilder er kanskje morsomt, men gir nødvendigvis ikke det beste førsteinntrykket for en som ikke kjenner deg fra før. Tør vi foreslå at disse bildene utveksles primært på Snapchat?

- Oppdater informasjonen på siden din og få frem personligheten din. Hvilke grupper er du medlem av? Hvilke interesser har du? Er du dyreelsker? Onkel Reisende Mac? Bil-entusiast? Vi er nysgjerrige sjeler, og klikker entusiastisk når vi får lese mer om deg.

- Selv om Facebook er en personlig og leken kanal, kan det være taktisk å gå gjennom siden med «jobbsøker-lupe». Selfies er helt topp, men et ensidig fokus på deg selv kan kanskje oppfattes feil av en rekrutterer. Kropp er også topp, men om jobben du søker er av den formelle typen, er det kanskje greit å ta en kikk på påkledning vs avkledning på bildene.

- Er du aktiv i kommentarfelt, kan det være lurt å reflektere rundt måten du ordlegger deg på. Kan noe av det du skriver feiloppfattes? Bruker du mye ironi eller uttrykker du deg aggressivt? Støter du noen ved å skrive det du skriver? Diskusjoner er bra, men hold dialogen saklig og profesjonell. Og selvfølgelig; ikke vær et nett-troll.

Med dette sagt;

Ingen ønsker at du skal endre personlighet – du er herlig som du er! Men noen taktiske oppdateringer på sosiale medier kan kanskje gi deg intervjuet du heier etter. 

Lykke til, vi heier på deg!

Toptemp web@toptemp.no