NO

ARBEIDSMARKEDET I DAG

28. Nov

Ingeniør og nysgjerrig på hva som rører seg på arbeidsmarkedet?

Som rekruttering -og bemanningsbyrå har vi det siste året hatt førstehåndserfaring med hvordan arbeidsmarkedet har snudd i arbeidstakers favør. Noen yrkesretninger er og har alltid vært som varmt hvetebrød, men nå skriker virkelig markedet etter ingeniører.

Det fastslår også NITO i sin årlige undersøkelse, hvor de ser på behovet markedet har for ingeniørkompetanse. I undersøkelsen viser NITO til tall som peker på at hele 62 % av arbeidsgiverne i bransjen har vansker med å få tak i kompetansen de trenger. Dette er en prosentandel vi ikke har sett maken til på flere år. Les mer om undersøkelsen her: Nito

 

Men hva ser markedet egentlig etter? Og hva er det ingeniørene vil ha?

 

Et av selskapene vi leverer kompetanse til, er Eureka Pumps. Med hovedkontor på Fornebu, Oslo, er Eureka en ledende teknologirettet pumpeleverandør på det norske og internasjonale markedet, med over 40 års bransjeerfaring. De designer og leverer pumper og pumpesystemer til olje -og gassektoren, men jobber også med flere prosjekter innen fornybar energi. For HR sjef Nina Nerland er dette en spesielt spennende utvikling å være med på.

Eureka kunde

- Vi har lenge jobbet målrettet for å finne ut hvordan vi kan bruke vår kompetanse innenfor fornybar energi, og leverer nå til 2 prosjekter innen vindkraft. Plattformene skal stå langt utpå havet utenfor New York og England, og skal være ubemannede.

Grønnere prosjekter har dog ikke endret ingeniørkompetansen Eureka trenger. På bakgrunn av den teknologien de leverer, er søkelyset på elektro-, maskin- og prosjektingeniører, som evner å finne løsninger på tvers av ingeniør-disiplinene og er praktisk anlagte.

- Gjennom Toptemp har vi fått flere ansatte som har tatt fagbrev og så blitt ingeniører. De har den praktiske erfaringen vi ofte ser etter. De vil lære, er positive og tåler en hektisk hverdag! Det er de som vil passe inn i prosjektteamene våre, men også de vi tror er populære for mange andre aktører i bransjen.

På spørsmål om hva hun opplever som viktig for ingeniørene, ser Nina et større fokus på fornybar energi, altså et ønske i markedet om oppgaver der man får bidra til det grønne skiftet. Hun ser også at arbeidsmiljø og kompetanseutvikling er viktige faktorer når ingeniørene skal velge jobb. Da blir verdiene, og måten man jobber med disse på internt, veldig viktig for å trekke kompetansen.

- Verdiene våre betyr mye i måten vi jobber på. Vi er alltid profesjonelle ut mot kunde og ambisiøse i måten vi søker nye løsninger. Vi har omsorg for hverandre, og det reflekteres både i arbeidsmiljøet, men også i de gode ordningene vi har for de ansatte og fokuset vi har på work/life-balance. Entusiasme er det vi ofte ser etter når vi skal ansette nye ingeniører. De som virkelig brenner for teknikken og ingeniørkunsten, og som syntes faget er spennende.

Eureka består av mange ingeniører som designer og spesifiserer produktene, fra A til Å. De har, i motsetning til mange andre aktører i bransjen, produksjonen sin i Norge.  

- Jeg opplever at flere jobbsøkere er opptatt av at vi har produksjonen innenlands, og at vi har norske eiere. Det kan være det har noe med pandemien å gjøre, det føles kanskje tryggere, men det gjør også at produksjonen er mer tilgjengelig. Ingeniørene kan lettere dra og se produksjonen selv, og ha kontroll på en annen måte.

Det er altså ikke bare godt arbeidsmiljø, mulighet for kompetanseutvikling og grønne prosjekter som er viktig for ingeniørene. Trygghet har blitt viktigere, noe vi også ser i det økende ønske om fast stilling. Tidligere valgte flere vikariater, engasjementer og prosjektbasert arbeid. Nå ønsker de tryggheten som kommer med faste stillinger. 

Arbeidsledigheten blant ingeniører var sommeren 2022 på 0,8 prosent. Dette kommer ikke som noen overraskelse når markedet jakter på ingeniørkompetansen som det gjør. Rekrutteringsrådgiver Jessie Minjing Lee Karthum har likevel en oppfordring til deg som sitter godt i stillingen din, men kanskje er litt nysgjerrig på markedet.

- Det er viktig å fokusere på egen kompetanseutvikling. Vi vil ikke oppfordre noen til å slutte i en jobb de trives i, men det er viktig å ha et øye på bransjen, et forhold til kompetansen den kommer til å trenge, og at du kan levere på dette, også i fremtiden.

Vurderer du å bytte jobb? Les mer om hva du burde tenke på her: Er du usikker på om du bør bytte jobb

Toptemp Energy hannah.dalen@toptemp.no