NO

ER GRESSET GRØNNERE PÅ DEN ANDRE SIDEN?

12. Oct

Er du usikker på om du bør bytte jobb?

Det er ikke alltid like lett å vite om tiden er inne for å bytte jobb. Er gresset virkelig grønnere på andre siden eller trenger du bare litt hagearbeid der du er?

Dagens arbeidsmarked forandrer seg raskere enn noen gang. Å jobbe på en konkurransedyktig arbeidsplass, som ikke bare holder tjenestene sine relevante, men som også gir deg den faglige og personlige utviklingen du trenger, vil derfor være en god karrierestrategi. Ved å søke ut en ny arbeidsplass får du muligheten til å sette egen utvikling på agendaen. Hva er det som hindrer utvikling der du er? Handler det om kursing? Verdiene som styrer driftsretningen? Muligheten til å løse nye teknologiske utfordringer?

Verdensbildet viser ikke bare et arbeidsmarked i rask endring, men et prisbilde som stadig stiger. En lønnstigning som ikke bare matcher prisene, men som også oppleves riktig for den jobben du gjør, kan derfor være et godt insentiv for å bytte jobb. Undersøkelser viser at med jevnlig jobb-bytte, kommer også raskere lønnsøkning. Og det er kanskje ikke så rart. Når vi tar en beslutning, vil underbevisstheten vår strekke seg langt for å begrunne og underbygge beslutningen vi har tatt. Rett og slett fordi vi ikke liker å ta feil. En lønnsforhandling på en ny arbeidsplass vil derfor være en gylden mulighet til å få sjefen til å strekke seg enda litt lenger, for å få deg med på laget.

Er du usikker på om du bør bytte jobb er det også verdt å vurdere muligheten for autonomi der du er. Det å selv kunne styre måten du løser oppgavene på og hvordan jobben utføres, bidrar til jobbtrivsel og mestringsfølelse. Det gjør også en firmakultur som er bygget på åpenhet og forutsigbarhet. Det er viktig for oss å kunne ha et godt grep om hva vi kan forvente i jobben og samtidig kunne snakke med nærmeste leder ved mistrivsel.

Spør deg selv:

  • Henger min nåværende arbeidsplass med i svingene?
  • Får jeg utviklet meg dit jeg vil her jeg er?
  • Er lønnstigningen min for treg?
  • Trives jeg med firmakulturen på jobben min?

 

Hvordan å bytte jobb

Hvis du finner ut at gresset mest sannsynlig er grønnere på andre siden, er det greit å vite hvordan kommer deg dit. Her er våre 4 beste tips:

  1. Bruk nettverket ditt. Vær åpen med de rundt deg om at du vurderer å utvikle deg videre. Før du aner ordet av det sitter noen i din hage med den muligheten du ser etter. Og fordi vi er flokkdyr som verdsetter meningene til de vi kjenner, kan nettverket ditt by på en god referanse, allerede før du får gitt et godt første inntrykk.


  2. Følg med på utviklingen i bransjen og sikt deg inn på det stedet som er på ballen. Der vil du få den kompetansen som blir viktig i fremtiden.


  3. Følg med på utlyste stillinger. Ikke begrens deg selv til å bare se etter akkurat den stillingen du vil ha. Få en oversikt over hvilke muligheter som finnes. Kanskje du oppdager en uforventet stilling som virker interessant?


  4. Ha en aktiv LinkedIn profil. Når du er klar for å ta steget videre er det lurt å vise dette i alle gunstige kanaler. På denne måten vil en rekrutterer se at du er åpen for nye muligheter.

Vurderer du å bytte jobb? Se våre ledige stillinger her.

Toptemp web@toptemp.no