HVA ER EN TEST & VALIDATION KONSULENT?

8. Dec

En arbeidsdag som Test & Validation konsulent

Når du jobber med testing og validering av telekommunikasjon er din hovedoppgave å sørge for at selskapets telesystemer og tjenester fungerer som de skal før de kommer på markedet. Dette innebærer både testing og verifisering av maskinvare og programvare, med mål om å minimere sikkerhetsrisiko og sikre en god brukeropplevelse.

En av de som jobber med nettopp dette er 32 år gamle Mehmet. I 2014 startet han karrieren sin innen telekom, med en utdannelse innen elektronisk engineering. I dag jobber han som Test & Validation konsulent hos en av landets største leverandører av teletjenester, gjennom oss i Toptemp Network.

- Vi har for tiden tre store pågående prosjekter. Ett av de er et nystartet 5G-prosjekt med en ny leverandør. Parallelt har vi et IMS-prosjekt, altså et IP Multimedia Subsystem-prosjekt, der vi vil migrere vårt eksisterende IMS-nettverk til de fullstendig skykompatible systemene fra vår nye leverandør. Begge disse prosjektene er i integreringsstadiet, så testingen er ikke helt i gang riktig enda. Det tredje prosjektet, som jeg jobber veldig aktivt med, omhandler noen spesialtjenester for B2B-abonnenter. Her bruker jeg sporingsverktøy til å spore samtaler mellom ulike nettverk, overvåke samtaleflyt og teste ulike tjenester og funksjoner.

Frame 1009

Testingen Mehmet snakker om kalles "functional testing", altså testing av spesifikke funksjoner. Han jobber også med "non-functional testing", som går ut på å teste at nettverkselementer er knyttet riktig, med riktig protokoll, riktige IP-adresser osv. Mehmet er ansvarlig for å lede testaktiviteter, gjennomføre testene selv, organisere testmiljøet for testingeniørene i teamet og presentere resultatene for ledelsen sin.

- Jeg trives veldig godt. Jeg får jobbe med å finne løsninger og fikse problemer, som er midt i blinken for meg. Alle verktøyene jeg trenger er lett tilgjengelig, informasjonen er enkel å finne og vi har en flat struktur med en veldig flink leder.

 

Men hvordan ser en typisk dag ut som Test & Validation konsulent?

 

- En av de virkelig fine tingene med arbeidsplassen er unektelig kaffemaskinen. Derfor starter jeg hver dag med å prate med kollegene mine mens jeg tar en kaffekopp, som jeg enten tar med inn i statusmøter eller til pulten min for å jobbe. Her samler jeg telefonene mine og starter testingen, for jeg bruker forskjellige telefoner for å gjøre ulike tester. Vi går til lunsj ca. 11:30, deretter er det enten flere møter eller så fortsetter jeg med testingen.

Mehmet har jobbet innen telekommunikasjon i ca. 10 år. Han trives og vil fortsette å satse på sektoren i tiden som kommer, samtidig som han har noen tanker om hvilken form dette kan ta.

- Vi er jo på vei inn i skyen, også her. Det vil komme mer automatisering og roboter, samtidig som det vil være behov for folk som kan styre robotene og gjøre kontroller. Dette er noe jeg kanskje kunne ha tenkt meg å drive med. Ellers er jeg også interessert i dataanalyse, så det kunne vært en mulig retning å gå i.

Vil du gjøre som Mehmet og satse på en karriere innen telekom? Les mer om mulighetene her eller ta kontakt med oss for en prat. Er du også nysgjerrig på hva det vil si å jobbe som konsulent gjennom Toptemp? Les mer her.

Toptemp Network nina.trulsson@toptemp.no