Drømmer du om å jobbe offshore?
Har du lenge drømt om å jobbe offshore? Gunstige rotasjonsordninger, gode lønnsbetingelser og kompetente kolleger? Fullt forståelig. Har du vurdert onshore som et reelt alternativ?
Å jobbe onshore byr på flere jobbmuligheter. Her får du jobbe på alt fra verft, til båter, skip, gasskraftanlegg og oljerigger som er dratt inn til kai fra Nordsjøen. Jobben består i stor grad av arbeidsoppgaver som kan sammenliknes med oppgavene innen offshore, og gir nødvendig og grunnleggende erfaring for å jobbe offshore senere. Onshore-mulighetene er mange og kan ta deg hele veien fra Haugesund i vest til Hammerfest i nord.
Veien til offshore eller onshore trenger ikke å være så lang om du er taktisk i valg av arbeidsplasser etter endt fagbrev. Trenger du gode råd på veien, kan det være lurt å ta kontakt med et bemanningsbyrå. Recruiting & Staffing Consultant Frida Skindlo har hjulpet mange med å lande drømmejobben. I sitt arbeid som karriererådgiver følger hun kandidatene sine tett, gir de utviklingsmuligheter og gode råd underveis. Sammen med sitt solide nettverk av attraktive arbeidsgivere sørger hun for gode jobbmuligheter, både onshore og offshore.
Gode fordeler ved å jobbe onshore og offshore
Onshore vil gi deg mange av de samme fordelene som en jobb innen offshore, men hva er egentlig forskjellen?
Kort fortalt er onshore arbeid på land og offshore arbeid ute på sjøen. I dette tilfellet snakker vi om arbeid innen olje og gass. Livet på sjøen byr på et godt liv med god lønn, erfaring og ikke minst helikopterturene alle prater om. Mange av de samme mulighetene vil du også få onshore. Her tilbys det gode lønnsbetingelser, reisegodtgjørelse, diett og kost, i tillegg til rotasjonsordninger med 2 uker på og 3 uker av.
Onshore kan være et springbrett videre til offshore, dersom dette fortsatt er drømmen. Den beste veien til en karriere innen offshore er å skaffe seg onshore erfaring. Og det får du blant annet med industrierfaring, erfaring fra tunnel eller fabrikkanlegg. Onshore vil du få gode rutiner på HMS, et krav om du skal offshore. Det tilrettelegges godt for sikkerhetsorienterte prosjekter slik at du oppnår denne erfaringen. Du vil derfor få verdifull kunnskap innen HMS og retningslinjer med stort fokus på sikkerhet godt inn i ryggmargen.
hvordan komme offshore?
Det finnes flere alternativer for å lande drømmejobben innen onshore eller offshore. Du kan kontakte aktuelle aktører, bruke eget nettverk, eller rett og slett ta kontakt med et byrå som har spesialisert seg på jobber innen fagområdet.
Nåløyet for å komme offshore kan være noe smalt, men langt i fra umulig. Ved å jobbe gjennom byrå stiller du sterkere fordi byrået har en lang og god relasjon til flere ulike kunder, i tillegg til at de sitter med helhetsbilde av deg som person. Som ansatt får du muligheten til å jobbe på flere prosjekter som vil bygge CV raskere enn man kanskje ville gjort på egenhånd. Vi sitter med et godt nettverk med arbeidsgivere innen onshore og offshore, hvilket gir deg et hav av jobbmuligheter. Det skal sies at det i noen tilfeller kan ta litt tid å lande drømmejobben fordi oppdragsmengden varierer. Med litt tålmodighet til prosessen, og en god rådgiver som hjelper deg med å velge de riktige stegene, er du på god vei til målet ditt.
Er du ON(shore) eller OFF(shore)?