NO

VEIEN TIL OFFSHORE

8. Sep

Drømmer du om å jobbe offshore?

Har du lenge drømt om å jobbe offshore? Gunstige rotasjonsordninger, gode lønnsbetingelser og kompetente kollegaer? Fullt forståelig. Men har du vurdert onshore som et reellt alternativ?

Å jobbe onshore er attraktivt og byr på flere jobbmuligheter. Her får du mulighetene til å jobbe på alt fra verft, til båter, skip, gasskraftanlegg og oljerigger som er dratt inn til kai fra Nordsjøen. Jobben består i stor grad av arbeidsoppgaver som kan sammenliknes med oppgavene innen offshore og gir en nødvendig grunnleggende erfaring for å kunne komme seg ut offshore senere. Rett og slett en jobb for tøffingene som ikke er redde for å ta i et tak. Onshore-mulighetene er mange og foregår på land gjennom vårt langstrakte land. De kan ta deg hele veien fra Haugesund i vest til Hammerfest i nord.

Veien til en jobb innen offshore eller onshore trenger ikke å være så lang om du tenker noe taktisk i valg av arbeidsplasser etter endt fagbrev. Trenger du gode råd på veien, kan det være lurt å ta kontakt med et bemanningsbyrå. Recruiting & Staffing Consultant Frida Skindlo i Toptemp kan bekrefte at hun har hjulpet mange med å nå drømmejobben sin. I sitt arbeid som karriererådgiver følger hun sine kandidater tett, gir de utviklingsmuligheter og gode råd underveis. Sammen med sitt solide nettverk av attraktive arbeidsgivere sørger hun for gode jobbmuligheter, både onshore og offshore.

Gode fordeler ved å jobbe offshore og onshore

Det å jobbe onshore vil gi deg mange av de samme fordelene som en jobb innen offshore - det hadde du kanskje ikke tenkt på?

Men hva er egentlig forskjellen på onshore og offshore? Kort fortalt er onshore arbeid på land og offshore arbeid ute på sjøen. I dette tilfellet snakker vi om arbeid innen olje og gass. Livet på sjøen byr på et godt liv med god lønn, erfaring og ikke minst helikopterturene som alle prater om. Men mange av de samme mulighetene vil du også få onshore. Her tilbys det gode lønnsbetingelser, reisegodtgjørelse, diett og kost. For ikke å nevne gode rotasjonsordninger med 2 uker på og 3 uker av.

Onshore kan også være et springbrett videre til offshore-jobb dersom dette fortsatt er drømmen. Det heteste tipset på vei til en karriere innen offshore er å skaffe seg onshore erfaring. Du kan være den rette onshore-kandidaten om du har industrierfaring, erfaring fra eksempelvis tunnel eller fabrikkanlegg. For å komme deg offshore, må du som regel samle erfaring fra onshore i ryggsekken. Du vil få gode rutiner på HMS når du er onshore, et krav som er alfa og omega om du skal offshore. Det tilrettelegges godt for sikkerhetsorienterte prosjekter slik at du oppnår denne erfaringen. Du vil derfor få verdifull kunnskap innen HMS og retningslinjer med stort fokus på sikkerhet godt inn i ryggmargen.

Hvordan lande en drømmejobb innen offshore?

Det finnes ulike alternativer for å lande drømmejobben innen onshore eller offshore. Du kan kontakte aktuelle arbeidsgivere, bruke ditt eget nettverk eller rett og slett ta kontakt med et byrå som har spesialisert seg på jobber innen fagområdet.

Staffing & Recruiting Consultant Frida Skindlo i Toptemp Elektro kan fortelle oss at de har spesialisert seg på elektro og rekrutterer elektrikere til stillinger både onshore og offshore. Nåløyet for å komme seg offshore kan være noe smalt, men langt i fra umulig. Ved å jobbe gjennom byrå stiller du i flere tilfeller sterkere fordi byrået har en lang og god relasjon til flere ulike kunder i tillegg til at de sitter med helhetsbilde av deg som kandidat. Som kandidat får man muligheten til å jobbe på flere ulike prosjekter som vil bygge CV og tilbakemeldinger raskere enn man kanskje ville gjort på egenhånd. Byrået blir godt kjent med deg som arbeidstaker og din kompetanse. Frida kan også fortelle at om du er hardtarbeidende og gir et godt inntrykk i de ulike prosjektene, er det enklere å anbefale deg videre til neste arbeidsgiver. Toptemp sitter med et godt nettverk av arbeidsgivere innen onshore og offshore, noe som gir deg et hav av jobbmuligheter. Det skal sies at i noen tilfeller kan det ta litt tid å lande drømmejobben ettersom oppdragsmengden varierer. Med litt tålmodighet til prosessen og en god rådgiver som hjelper deg med å velge de riktige stegene, er du på god vei til målet ditt.

Det er et smart valg å velge et bemanningsbyrå i jobbjakten med tanke på deres gode rykte og hvordan de bistår deg på veien til drømmejobben. Husk at de sitter på et solid nettverk av potensielle arbeidsgivere og de kjenner både DEG og dine SUPER-kvalifikasjoner!

Er du ON(shore) eller OFF(shore)?

 

Toptemp Elektro matilda.lindqvist@toptemp.no