NO

MEKANIKER SOM VIL FINNE VEIEN VIDERE?

12. Oct

Er du en mekaniker som vil komme offshore?

Norsk industri er i utvikling på flere områder og på vei i grønnere retninger. Selv med digitalisering av bransjen vil den mekaniske kompetansen fortsette å være uerstattelig. Derfor er det viktig at du som sitter med denne nøkkelkompetansen blir satt på riktig karrierekurs!

Som mekaniker har du kanskje kompetanse innen reparasjon, vedlikehold og forbedring av store og små maskiner og mekanisk utstyr. Og som med mye annen jobb er det viktigste, men ofte vanskeligste, å få en fot innafor for å skaffe seg praktisk erfaring og bygge en CV som gjør deg attraktiv for de stillingene du vil ha. Vi sier det vanskeligste fordi det ikke alltid er så lett for en arbeidsgiver å satse på en mekaniker uten litt kjøtt på beina. Men det er viktig å skaffe praktisk kunnskap, også for å kunne avgjøre hvilken retning man vil i, og der kan rekruteringsrådgiverne i Toptemp hjelpe deg.

Et rekruttering – og bemanningsbyrå kan skru deg på en rekke muligheter for å raskt bygge CV som mekaniker. Fordi de jobber med en rekke spennende og viktige aktører i bransjen, søker de hele tiden etter mekanikere med ulik bakgrunn og erfaring. Og fordi denne bransjen er så viktig som den er, er det derfor mye behov for alle. Mulighetene ligger der for deg som er industrimekaniker, industrimontør, industrirørlegger, skipsmekaniker, prosessoperatør eller kjeleoperatør.

Det nødvendige steget til offshore

Dersom du er en av de som drømmer om å de gunstige rotasjonsordningene og gode betingelsene i offshore, vil sporadiske turer og prosjekt onshore være veien dit. Som mekaniker har du muligheten til å jobbe på lokale prosjekter i Oslo, men også onshore med de samme arbeidsoppgavene som man får offshore. Det kan være prosjekter innenfor industri på for eksempel verft, skipsverft, oljeraffinerier eller gasskraftanlegg. Onshore-erfaring er derfor gull dersom man ønsker en karriere innen offshore. Frida Skindlo jobber som bemanning -og rekrutteringsrådgiver i Toptemp. Med en spesialkompetanse innen mekanisk hjelper hun mekanikere skru sammen den gode planen for å nå sine karrieremål.

Denne bransjen fungerer sånn at man er nødt til å gjøre prosjekt eller sporadiske turer for å få opparbeidet seg den erfaringen som gjør at man kvalifiserer til faste rotasjonsordninger. Vi kan tilby våre mekanikere begge deler og legger opp løpet for dem basert på hvilke jobber de ønsker seg, og erfaringen de har.

Når arbeidstidene og omstendighetene kan oppleves uforutsigbare, er det godt å ha en partner som Frida med på laget. Hun og hennes kolleger vil ikke bare hjelpe deg med å planlegge hele løpet fra startlinja til målstreken offshore, men de vil få deg inn på de kule prosjektene og sporadiske turene som gir deg den nødvendige erfaringen.

Jeg har mange fine historier om folk som aldri hadde jobbet innenfor industrien, som jeg fikk plassert inn i de riktige oppdragene. Fordi de var så motiverte og lærevillige som de var, så ble mulighetene mange innen onshore. De fikk oppdrag etter oppdrag, og til slutt fikk de komme offshore. For oss er derfor alle erfaringer og bakgrunner interessante. Vi blir godt kjent med kandidatene våre og aktørene i bransjen har tillit til oss. På denne måten kan vi tilby ny erfaring til noen vi vet har viljen og de personlige egenskapene som trengs.

Er dette noe for deg?

Selv med god oppfølging av de som virkelig skjønner bransjen og kjenner deg, vil ikke denne livsstilen fungere for alle. Når man jobber med sporadiske oppdrag vil man ikke alltid vite hvor og når neste jobb dukker opp. Dette er derimot en god investering i egen fremtid for deg som ønsker å bygge CV raskt for å komme deg inn i drømmejobben, men som også er fleksibel og har muligheten til å reise. Hvis du i tillegg er åpen, kan mulighetene være mange.

Ved å jobbe med et byrå får man en plan og en kobling til riktig nettverk. Og da kan store ting skje. Fort. Dette er fordelen med en rekrutteringsrådgiver. Gjennom Toptemp får du innsikt i hvilken kursing som kreves i bransjen, verktøyene du trenger og hjelp på alle stegene oppover karrierestigen. På denne måten kan din hovedoppgave være å videreutvikle den kompetansen du har – som er så viktig for den norske industrien!

Nysgjerrig på hvilke muligheter som finnes? Se våre ledige stillinger for mekaniker her 

Frida Skindlo frida.skindlo@toptemp.no