NO

HVORDAN ALDER SPILLER INN NÅR MAN SØKER JOBB

17. Aug

Overkvalifisert? Eller for gammel?

Britt Karin Forsmann (53) søkte på hele 350 stillinger før hun endelig fikk et vikariat i Kirkens Bymisjon gjennom Toptemp. Hun fikk ofte beskjed om at hun var overkvalifisert for de administrative stillingene hun ønsket seg.

- Det er klart at det har vært utfordrende å holde motivasjonen oppe når man stadig får nei. Jeg vil jo virkelig jobbe, sier Britt, som har holdt seg aktiv ved å stå opp til normal tid, og som hver dag satt seg på det hun kaller sitt hjemmekontor for å søke jobber.

ALDER VS KOMPETANSE

Britt tror alder spiller inn som en faktor når hun søker på jobber og mistenker at mange bedrifter ikke ser på de over femti år som en ressurs. Og en ressurs er absolutt noe Britt må sies å være. Som tidligere leder for kundeserviceavdelinger hos blant annet Bonnier og Aller Media er hun både faglig kompetent og drives av et brennende ønske om å jobbe med kundeservice.

"Vi så fort at Britt hadde potensiale», sier rekrutteringsrådgiver Siri Frang Riise. Hun ble oppmerksom på Britt da hun aktivt søkte på en stilling, i tillegg til å ha kommentert på et av Toptemp sine innlegg på LinkedIn.

- Hun hadde rett og slett det jeg vil kalle en pakke. Britt er ambisiøs, men samtidig ydmyk. Hun har selvinnsikt og viste at hun aldri hadde mistet motet. Og ikke minst hadde hun kombinasjonen av kompetanse, erfaring og personlighet.

Siri jobbet lenge for å finne en jobb som kunne passe Britt og sørget for at hun fikk foten tilbake inn i arbeidsmarkedet gjennom et vikariat i Kirkens Bymisjon

- Toptemp, og spesielt min kontakt Siri, har vært supre i prosessen. Jeg får stadig hyggelige sms’er av Siri som lurer på hvordan det går med meg, og jeg har vært innom for en hyggelig «kaffe-og-mulighetsprat».

Britt_Superweb
 

 

BYGGER KOMPETANSE VED å studere

For å bygge på CV-en og gi seg selv et lite fortrinn har Britt valgt å studere ved siden av vikariatet. «Jeg har jo jobbet som leder i mange år og trives godt med å jobbe med mennesker, så da falt valget på HR-ledelse.» Studiet tar hun gjennom NKI. 

Britt er opptatt av å finne en arbeidsplass der hun kan bidra til strategi og planlegging. Hun mener selv at alderen gir henne et fortrinn, med både livserfaring og kompetanse. Hun ønsker å lande en jobb der hun kan yte maks frem til pensjonsalder. «Jeg har så mye å gi, og jeg brenner for faget mitt.»

Nå tenker Britt fremover og håper Toptemp kan hjelpe henne med å lande drømmejobben. Det er en oppgave vi gledelig tar fatt på, men spør oss samtidig; Trenger bransjen en holdningsendring? Tenker bedrifter at de over femti er utdaterte?

Vi håper dette ikke er tilfelle, og slår et slag for å kalle de over femti det de faktisk er. 

En ressurs.

Toptemp web@toptemp.no