NO

TRANSPORT & LOGISTIKK MESSEN 2023

DSC02444-1

Bygger bransjerelasjoner

BINDELEDDET MELLOM BRANSJEN OG TALENTENE

 

28.-30. september var vi på landets største bransjeopplevelse for transport og logistikknæringen, nemlig Transport & Logistikk messen på Nova Spektrum. Messen er en sammenslåing av NLFs Transportmesse og NHO/Norsk industris konferanse Transport og Logistikk.

Her møttes ledende aktører innen transport og logistikk, Arbeidstilsynet, Statens Vegvesen, utdanningsinstitusjoner og kommersielle aktører med ulike tekniske løsninger som kommer bransjen til gode. Det er som kundedirektør i Nova Spektrum, Trond Andersen, sier;

- Arrangementet Transport & Logistikk samler hele verdikjeden innen transport- og logistikksektoren (...). Ler mer her.

Årets messe satte spesielt fokus på trender og innovasjon som vil prege sektoren i større grad fremover. AI og automatisering, bærekraft og elektrifisering, sikkerhet og kompetanse er viktige temaer som vil gjøre seg enda mer gjeldende i tiden som kommer.

Overgangen til blant annet mer automatiserte prosesser og kunstig intelligens vil også påvirke kompetansebehovet i sektoren. Det er derfor ingen tilfeldighet at også vi, som bindeleddet mellom talentene og bransjen, var tilstede på denne bransje-happeningen. 

ELEKTRIFISERING

GRØNN TRANSPORT

 

Et av de mer iøynefallende temaene på messen var elektrifiseringen av transportsektoren. Fra elektriske lastebiler, varebiler og trucker, til batterier og mobile ladeløsninger - industrien tar et stort steg mot å redusere karbonavtrykket.

Det er tydelig at bærekraft og miljøhensyn driver bransjen mot elektrifisering som normen.

 

SIKKERHET

PRIORITERING AV MENNESKER OG LAST

 

Sikkerhet er og har alltid vært et viktig område innen lager og logistikk. Også på årets Transport & Logistikk messe var dette et tema, med nye innovasjoner på området.

Både lagerinnredning, klær og utstyr spiller en avgjørende rolle for sikkerheten på lageret som arbeidsplass, og krever stadig utvikling og innovasjon. Vi var så heldige å få prøve én av disse innovasjonene; en arbeidsvest som gir varslinger i form av lys og vibreringer. Perfekt for arbeidsplasser med mye støy!

DSC02864-1
DSC02714-1
DSC02820-1
DSC02790
DSC02411-1

KUNSTIG INTELLiGENS

NYE MÅTER Å TENKE PÅ

 

Kunstig intelligens var også et hett tema på Transport & Logistikk messen i år. Maskinlæring blir stadig mer integrert i industrien, og bidrar til optimalisering, lagerstyring og prognoser for etterspørsel, i tillegg til å redusere kostnader, forbedre effektivitet og minske miljøpåvirkningen ved å redusere unødvendig transport.

Blant de spennende innovasjonene vi fikk høre om var hvordan Statens Vegvesens bruker KI til å overvåke ledighet på hvileplasser, slik at sjåførene lettere kan finne ledig plass, og dermed spare både tid og strøm.

 

AUTOMASJON

NYE MÅTER Å HANDLE PÅ

 

Automatiseringen av logistikkprosesser er i utvikling, og på messen ble det tydelig på hvor langt teknologien har kommet - roboter og automatiserte lagerløsninger var på full display!

Blant de som stilte ut var Radioshuttle med sine automatiserte lagerløsninger. Disse operer i alle temperaturer, sparer tid, maksimerer lagerplassen og gir bedre kontroll over lagerbeholdningen. Et spennende produkt som stiller nye krav til kompetansen hos lagerarbeiderne.

 

 

logistikkbransjen

EN SPENNENDE TID I MØTE

 

Bransjen er på vei inn i en spennende tid, med enda større fokus på sikkerhet, bærekraft, digitalisering og nye måter å tenke på. Å drive bærekraftig og kostnadseffektivt, i en tid som også er økonomisk utfordrende for mange, er dog ingen enkel sak. Innovasjon, teknologiske fremskritt og riktig kompetanse blir helt avgjørende.

Ikke bare blir det viktig med de riktige ressursene. Vi trenger mange flere folk som vil jobbe innen denne sektoren og som videreutvikler kompetansen sin i takt med utviklingen sektoren møter!

DSC02491

REKRUTTERING ELLER BEMANNING?


Ønsker du å bli kunde, eller høre mer? Fyll inn skjemaet under, så hører du fra en av våre kundeansvarlige snarlig. Haster det? Ring oss på 23 36 55 00, så snakkes vi!