NO

Jobb som ingeniør?

Vi jobber med mange spennende oppdrag, nyskapende prosjekter og kjente arbeidsplasser - og kan tilby god lønn og et bredt nordisk arbeidsnettverk. Din kompetanse er ettertraktet, og vi er sikker på at vi kan gi deg din neste store mulighet. For å matche din kompetanse, ønsker og behov opp mot din fremtidige arbeidsplass tar vi gjerne en kaffekopp. Du kan enten registrere en kanditatprofil og søke direkte på stillinger du synes er interessante, eller så kan du legge igjen kontaktinformasjonen din også kan vi ta en uforpliktende prat om dine jobbmuligheter.

 

Vi fant dessverre ingen stillinger
ingeniør bilder-9

Hva betyr de ulike ingeniørtittelene?

 

Om du er usikker på hva du skal bli, er ingeniørjobb et trygt og utrolig spennende karrierevalg. 

Det som kjennetegner bransjen er at vedkommende har tatt en form for teknisk utdannelse, med teoretiske fag. Dette kan være innen felt som bygg, kjemi, data, maskin, petroleum eller elektro. Les mer om hva de ulike ingeniørene har ansvar for. Vi forklarer kort hva de ulike stillingene betyr;

Som sivilingeniør utvikler du teknologiske løsninger innenfor bygg og anlegg, maritime fag, industridesign, fysikk, olje- og gassindustrien og datateknologi. I denne rollen jobber man typisk som konsulenter eller rådgivere.Teknologiledelse og produktutvikling er ofte en fellesnevner.

Som dataingeniør jobber man for eksempel med å drifte og vedlikeholde datasystemer, systemutvikling, webutvikling og forskning på områder som kunstig intelligens eller informasjonssikkerhet. 

Som elektroingeniør vil du primært jobbe med teknologi, strøm og signaler. Som elektroingeniør kan vanlige arbeidsoppgaver være å planlegge prosjekter, konstruere og utvikle, drifte og vedlikeholde. Ofte ser man spesialiseringer innen elektronikk, elkraftteknikk, kommunikasjonsteknologi eller automatiseringsteknikk, og selvfølgelig en grunnleggende interesse for teknologiske fag.

Som byggingeniør vil du jobbe med å planlegge og prosjektere bygg og anlegg, og utreder og planlegge sammen med arkitekter og byggherrer. Du har gjerne ansvar for tekniske løsninger i forhold til bygg, helse, miljø og sikkerhet.

Som kjemiingeniør vil du typisk jobbe med planlegging, laboratoriearbeid og produksjon i industribedrifter. Undervisning og forskning er også typisk for denne typen stilling.

Som bioingeniør vil du få mulighet til å jobbe i offentlige og private medisinske laboratorier, i forskningsinstitusjoner og i medisinsk tekniske firmaer.

Som maskiningeniør får du en rekke ulike muligheter. Du kan for eksempel jobbe med alt fra å lage skipsmotorer til sykehusutstyr, samt arbeide med å utvikle eksisterende teknologi til nye tjenester og produkter.

Som petroleumsingeniør jobber du innenfor olje- og gassbransjen, men er gjerne spesialisert innen et fagfelt. Eksempelvis kan du jobbe som produksjonsingeniør og jobbe med optimalisering for å få mest mulig ut av reservene til produksjonen. En boreingeniør jobber med boreoperasjoner og ferdigstiller brønner. En reservoaringeniør har ansvar for å beregne og definere hvor boring og produksjon skal foregå.

Mange ingeniører har dessuten en tittel som Rådgivende Ingeniør, som gjerne går på tvers av fagområdene. For eksempel kan en typisk tittel være "Rådgivende Ingeniør Bygg". Og med en typisk ingeniørtittel kommer også gjerne en typisk ingeniørlønn. Sett opp mot generelt lønnsnivå i Norge vil vi tørre å påstå at lønnen jevnt over er svært god. 

Ønsker du deg en ingeniørjobb etter å ha lest dette? Go for it! Vi tror neppe du vil angre ;) Og du? Vi håper du tenker på oss, første dag på jobb.

Kilde: www.nito.no 

Les mer Lukk
HubSpot Video

Hva sier kandidatene våre?

Vi kan friste med personlig og faglig utvikling i solide fagmiljøer! Hør hva kandidatene våre sier under!

CARL OTTO SKJELBRED

RÅDGIVENDE INGENIØR | SAMFERDSEL

Etter å ha lagt inn en generell søknad, ble jeg kontaktet av Toptemp, som hjalp meg inn i min nåværende stilling hos Electronova. Prosessen gikk overraskende raskt og jeg opplevde den som svært positiv. Oppfølgingen fra min rekrutteringsrådgiver var enestående, og jeg føler meg fortsatt ivaretatt, flere måneder etter oppstart i mitt oppdrag.

Toptemp har gitt meg muligheter til å jobbe i bedrifter der min kompetanse fra universitet ikke har dekket fullstendig. I en stillingsutlysning er det ofte meget spesifikke krav til kompetanse og dersom man ikke har dette blir man gjerne ikke vurdert. Dette evnet Toptemp å se forbi, og så mitt potensiale og min læringsvillighet.

Toptemp har gitt meg en mulighet til å jobbe hos bedrifter som ville ha forkastet min søknad tidlig i prosessen og har bidratt til mine videre kompetanseutvikling. De har hele tiden jobbet på lag med meg, jobbet for min videre utvikling og ikke minst for fast ansettelse på sikt. Jeg vil ikke nøle et sekund med å anbefale Toptemp til andre jobbsøkere.

EIRIK KYVIK GULLIKSEN

INGENIØR | AUTOMASJON


Jeg kom til Toptemp med et vanskelig utgangspunkt, da jeg ikke visste hva jeg ville jobbe med, kun hva jeg IKKE ville jobbe med. Rekrutteringsrådgiveren min var svært flink til å stille de riktige spørsmålene, hvilket resulterte i at jeg fikk en jobb som jeg trives svært godt i.

Det er betryggende å vite at Toptemp har et nettverk av arbeidsgivere som de kan eksponere meg for, at jeg har en personlig kontakt hos Toptemp som kjenner meg, og som kan selge meg inn der det kan være vanskelig å få foten innafor døra. Det er tydelig for meg at Toptemp ønsker å fremstå som hjelpsomme og at jeg skal føle meg ivaretatt som en verdifull ressurs.

I tillegg er den gode stemningen hos de ansatte hos Toptemp upåklagelig, og noe jeg alltid setter pris på.

HVORDAN ER MILJØET?


«Jeg fikk raskt jobb i et omfattende AMS-prosjekt gjennom Toptemp. Kunderådgiver var effektiv, imøtekommende og positiv, og ikke minst fremoverlent. Allerede flere måneder før prosjektet mitt avsluttes var hun i kontakt i forhold til å skaffe meg videre jobb, og det har gjort at jeg har følt meg trygg og ivaretatt. Det beste med å ha jobbet på dette prosjektet gjennom Toptemp er at jeg har fått verdifull erfaring på CV’en, samt at jeg også er blitt tilbudt sikkerhetskurs for offshore etter endt prosjekt. Jeg er strålende fornøyd med Toptemp og anbefaler flere å ta kontakt.» 
/Hallgeir Sæther, Montør AMS-Prosjekt

NOEN AV VÅRE SAMARBEIDSPARTNERE.

AFRY kundelogo
Multiconsult kundelogo
Stema kundelogo
Peab kundelogo

Asplan Viak

Et av Norges ledende rådgivningsselskap innen plan, arkitektur- og ingeniørfag. Selskapet utarbeider kjente og solide prosjekter gjennom gode kjerneverdier og sterke føringer om en bærekraftig samfunnsutvikling.

Les mer

Gratech

I dag er Gratech en totalleverandør av skreddersydde løsninger for automasjon og SD-anlegg, med fokus på å tilby riktig automasjonsløsning for styring av tekniske anlegg.

Les mer

KONTAKTPERSONER - ENGINEERING

Wenche Søgaard Moen Wenche Søgaard Moen Sr. Recruiting & Staffing Manager +4792256058
Jessie Mingjing Lee Karthum Jessie Mingjing Lee Karthum Sr. Recruiting & Staffing Consultant +4793835050

Ofte stilte spørsmål

 

Hvilke prosjekter kan jeg jobbe med der?

Du kan jobbe med prosjekter på skoler, sykehus, barnehager, svømmebasseng, museum/kulturbygg, livsvitenskapsbygget osv. Alt fra rehab til nybygg.

Les mer Lukk

Hva slags karrieremuligheter får jeg?

Du får muligheter innen rådgivning, fra prosjekterende til PL til ITB. For entreprenør kan du bli anleggsleder og PL.

Les mer Lukk

Betingelser?

Rådgivende følger RIF så de er konkurransedyktige, men man kan også få tillegg for ekstra erfaring/kompetanse. 
Entreprenør ligger ofte høyere enn rådgivende, men jobber også lengre dager.

Les mer Lukk

Hvordan er arbeidsmiljøet?

Vi har ansatt flere kandidater til alle våre kunder. De trives godt både når det kommer til fagmiljø og arbeidsmiljø. Det er helt bevisst for oss å fokusere på kunder hvor vi vet det er både godt å være og hvor man kan utvikle seg videre.

Les mer Lukk

Hvor holder kundene til?

Våre kunder holder hovedsakelig til i Stor-Oslo og Oslo Vest.

Les mer Lukk

Er det mulig med hjemmekontor?

De aller fleste er fleksible når det kommer til en blanding mellom hjemmekontor og oppmøte på kontor.

Les mer Lukk

Pendlermulighet?

Ja.

Les mer Lukk

Hva kan jeg forvente sosialt?

Alle våre kunder har sosiale aktiviteter man kan være med på om man ønsker. Det kan være alt fra lønningspils til turer.

Les mer Lukk

Nyttig lesestoff

5 spennende selskap innen elkraft

Jobber du i dag som ingeniør og vurderer karriere innen elkraft? De viktigste teknologiske utviklingstrekkene vi ser i samfunnet fremover er en stadig økende grad av elektrifisering, automatisering, digitalisering og bruk av dataressurser. Næringsliv, industri og samfunn vil i stadig økende grad ha ...

Les mer

Slik skriver du en bra søknad!

Du har skrevet og sendt ut en rekke søknadsbrev. Du har adressert kvalifikasjoner, skrevet om dine styrker og fremhevet din faglige kompetanse. Du har lesbar font og fet overskrift. Det burde være en smal sak å komme seg til intervju, tenker du. Men likevel kommer avslagene på løpende bånd.

Les mer

Hvordan skrive en god CV?

Det finnes ingen fasit på hvordan en CV skal se ut, men man bør likevel påse at man har med de mest essensielle elementene, som arbeidserfaring, utdannelse og personlig informasjon. Samtidig er det viktig å fremheve de små detaljene, som gjør at nettopp din CV skiller seg ut i søknadsbunken.

Les mer

Lurer du på noe?

Har du spørsmål rundt dine jobbmuligheter, søkeprosess eller andre praktiske spørsmål? Bare fyll inn dette skjemaet så blir du kontaktet av rett person fortløpende.