NO

Jobb som ingeniør?

Vi jobber med mange spennende oppdrag, nyskapende prosjekter og kjente arbeidsplasser - og kan tilby god lønn og et bredt nordisk arbeidsnettverk. Din kompetanse er ettertraktet, og vi er sikker på at vi kan gi deg din neste store mulighet. For å matche din kompetanse, ønsker og behov opp mot din fremtidige arbeidsplass tar vi gjerne en kaffekopp. Du kan enten registrere en kanditatprofil og søke direkte på stillinger du synes er interessante, eller så kan du legge igjen kontaktinformasjonen din også kan vi ta en uforpliktende prat om dine jobbmuligheter.

 

Vi fant dessverre ingen stillinger
ingeniør bilder-9

Hva betyr de ulike ingeniørtittelene?

 

Om du er usikker på hva du skal bli, er ingeniørjobb et trygt og utrolig spennende karrierevalg. 

Det som kjennetegner bransjen er at vedkommende har tatt en form for teknisk utdannelse, med teoretiske fag. Dette kan være innen felt som bygg, kjemi, data, maskin, petroleum eller elektro. Les mer om hva de ulike ingeniørene har ansvar for. Vi forklarer kort hva de ulike stillingene betyr;

Som sivilingeniør utvikler du teknologiske løsninger innenfor bygg og anlegg, maritime fag, industridesign, fysikk, olje- og gassindustrien og datateknologi. I denne rollen jobber man typisk som konsulenter eller rådgivere.Teknologiledelse og produktutvikling er ofte en fellesnevner.

Som dataingeniør jobber man for eksempel med å drifte og vedlikeholde datasystemer, systemutvikling, webutvikling og forskning på områder som kunstig intelligens eller informasjonssikkerhet. 

Som elektroingeniør vil du primært jobbe med teknologi, strøm og signaler. Som elektroingeniør kan vanlige arbeidsoppgaver være å planlegge prosjekter, konstruere og utvikle, drifte og vedlikeholde. Ofte ser man spesialiseringer innen elektronikk, elkraftteknikk, kommunikasjonsteknologi eller automatiseringsteknikk, og selvfølgelig en grunnleggende interesse for teknologiske fag.

Som byggingeniør vil du jobbe med å planlegge og prosjektere bygg og anlegg, og utreder og planlegge sammen med arkitekter og byggherrer. Du har gjerne ansvar for tekniske løsninger i forhold til bygg, helse, miljø og sikkerhet.

Som kjemiingeniør vil du typisk jobbe med planlegging, laboratoriearbeid og produksjon i industribedrifter. Undervisning og forskning er også typisk for denne typen stilling.

Som bioingeniør vil du få mulighet til å jobbe i offentlige og private medisinske laboratorier, i forskningsinstitusjoner og i medisinsk tekniske firmaer.

Som maskiningeniør får du en rekke ulike muligheter. Du kan for eksempel jobbe med alt fra å lage skipsmotorer til sykehusutstyr, samt arbeide med å utvikle eksisterende teknologi til nye tjenester og produkter.

Som petroleumsingeniør jobber du innenfor olje- og gassbransjen, men er gjerne spesialisert innen et fagfelt. Eksempelvis kan du jobbe som produksjonsingeniør og jobbe med optimalisering for å få mest mulig ut av reservene til produksjonen. En boreingeniør jobber med boreoperasjoner og ferdigstiller brønner. En reservoaringeniør har ansvar for å beregne og definere hvor boring og produksjon skal foregå.

Mange ingeniører har dessuten en tittel som Rådgivende Ingeniør, som gjerne går på tvers av fagområdene. For eksempel kan en typisk tittel være "Rådgivende Ingeniør Bygg". Og med en typisk ingeniørtittel kommer også gjerne en typisk ingeniørlønn. Sett opp mot generelt lønnsnivå i Norge vil vi tørre å påstå at lønnen jevnt over er svært god. 

Ønsker du deg en ingeniørjobb etter å ha lest dette? Go for it! Vi tror neppe du vil angre ;) Og du? Vi håper du tenker på oss, første dag på jobb.

Kilde: www.nito.no 

Les mer Lukk

Hva sier kandidatene våre?

Vi kan friste med personlig og faglig utvikling i solide fagmiljøer! Hør hva kandidatene våre sier under!

CARL OTTO SKJELBRED

RÅDGIVENDE INGENIØR | SAMFERDSEL

Etter å ha lagt inn en generell søknad, ble jeg kontaktet av Toptemp, som hjalp meg inn i min nåværende stilling hos Electronova. Prosessen gikk overraskende raskt og jeg opplevde den som svært positiv. Oppfølgingen fra min rekrutteringsrådgiver var enestående, og jeg føler meg fortsatt ivaretatt, flere måneder etter oppstart i mitt oppdrag.

Toptemp har gitt meg muligheter til å jobbe i bedrifter der min kompetanse fra universitet ikke har dekket fullstendig. I en stillingsutlysning er det ofte meget spesifikke krav til kompetanse og dersom man ikke har dette blir man gjerne ikke vurdert. Dette evnet Toptemp å se forbi, og så mitt potensiale og min læringsvillighet.

Toptemp har gitt meg en mulighet til å jobbe hos bedrifter som ville ha forkastet min søknad tidlig i prosessen og har bidratt til mine videre kompetanseutvikling. De har hele tiden jobbet på lag med meg, jobbet for min videre utvikling og ikke minst for fast ansettelse på sikt. Jeg vil ikke nøle et sekund med å anbefale Toptemp til andre jobbsøkere.

EIRIK KYVIK GULLIKSEN

INGENIØR | AUTOMASJON


Jeg kom til Toptemp med et vanskelig utgangspunkt, da jeg ikke visste hva jeg ville jobbe med, kun hva jeg IKKE ville jobbe med. Rekrutteringsrådgiveren min var svært flink til å stille de riktige spørsmålene, hvilket resulterte i at jeg fikk en jobb som jeg trives svært godt i.

Det er betryggende å vite at Toptemp har et nettverk av arbeidsgivere som de kan eksponere meg for, at jeg har en personlig kontakt hos Toptemp som kjenner meg, og som kan selge meg inn der det kan være vanskelig å få foten innafor døra. Det er tydelig for meg at Toptemp ønsker å fremstå som hjelpsomme og at jeg skal føle meg ivaretatt som en verdifull ressurs.

I tillegg er den gode stemningen hos de ansatte hos Toptemp upåklagelig, og noe jeg alltid setter pris på.

NOEN AV VÅRE SAMARBEIDSPARTNERE.

asplan viak karusell logo
el-tilsynet kundelogo
eureka logo
AFRY logo 600x600

Asplan Viak

Et av Norges ledende rådgivningsselskap innen plan, arkitektur- og ingeniørfag. Selskapet utarbeider kjente og solide prosjekter gjennom gode kjerneverdier og sterke føringer om en bærekraftig samfunnsutvikling.

Les mer

KONTAKTPERSONER - ENGINEERING

Wenche Søgaard Moen Wenche Søgaard Moen Sr. Recruiting & Staffing Manager +4792256058
+
Erin Andreassen Erin Andreassen Senior Manager +4748959848
Lars Thore Hestnes Lars Thore Hestnes Recruiting & Staffing Manager +4790478149

Ofte stilte spørsmål

 

Hvilke prosjekter kan jeg jobbe med?

Hos oss kan du få jobbe med alt fra rehabilitering til nybygg, på skoler, sykehus, barnehager, svømmebasseng, museum og andre kulturbygg, eller større næringsbygg.

Les mer Lukk

Hva slags karrieremuligheter får jeg?

Du får karrieremuligheter hos rådgivende selskaper og innen prosjekter, som alt fra PL til ITB.

Du får også muligheten til å bli anleggs -eller prosjektleder hos Byggherre-selskaper eller hos entreprenør.

Les mer Lukk

Betingelser?

De rådgivende ingeniørene følger RIF, Rådgivende Ingeniørers Forening, og holder seg derfor konkurransedyktige på markedet.
Kundene vi jobber med følger ellers fagorganisasjonene Nito og Tekna. Les mer om betingelser her: www.nito.no, www.tekna.no
Les mer Lukk

Hvordan er arbeidsmiljøet?

Vi jobber med kunder som vi vet har gode arbeids -og fagmiljø.

Dette gjør at alle våre kandidater trives godt der de er, og får gode muligheter for videreutvikling.

Les mer Lukk

Hvor kan jeg få jobb?

Vi jobber med stillinger i Oslo, Viken og Drammen.

Les mer Lukk

Er det mulig med hjemmekontor?

Yes! Selv om mange ønsker å ha medarbeiderne mest mulig tilbake på kontoret, av hensyn til arbeidsmiljøet, det sosiale og det faglige nettverket, er det også mulighet for hjemmekontor.

Les mer Lukk

Pendlermulighet?

Dette avhenger av stillingen og arbeidsplassen, og kan diskuteres i ansettelsesprosessen.

Les mer Lukk

Hva kan jeg forvente sosialt?

Vi jobber med kunder som arrangerer mange sosiale aktiviteter for sine ansatte.

Det kan være alt fra samlinger etter jobb på en fredag, turer eller faglige seminarer.

Les mer Lukk

Nyttig lesestoff

Min første arbeidsdag som maskiningeniør

Det er ikke alltid like lett å vite om arbeidslivet kommer til å by på det du trodde under studiene. Så hvem bedre å spørre enn en som nylig kastet seg ut i det? 27 år gamle Shahzeb Bakhsh jobber i dag som maskiningeniør. Det vil si at han blant annet jobber med alt som er i bevegelse.

Les mer

Ingeniør og nysgjerrig på hva som rører seg på arbeidsmarkedet?

Som rekrutterings -og bemanningsbyrå har vi det siste året hatt førstehåndserfaring med hvordan arbeidsmarkedet har snudd i arbeidstakers favør. Noen yrkesretninger er og har alltid vært som varmt hvetebrød, men nå skriker virkelig markedet etter ingeniører.

Les mer

5 spennende selskap innen elkraft

Jobber du i dag som ingeniør og vurderer karriere innen elkraft? De viktigste teknologiske utviklingstrekkene vi ser i samfunnet fremover er en stadig økende grad av elektrifisering, automatisering, digitalisering og bruk av dataressurser. Næringsliv, industri og samfunn vil i stadig økende grad ha ...

Les mer

Hvordan skrive en god CV?

Det finnes ingen fasit på hvordan en CV skal se ut, men man bør likevel påse at man har med de mest essensielle elementene, som arbeidserfaring, utdannelse og personlig informasjon. Samtidig er det viktig å fremheve de små detaljene, som gjør at nettopp din CV skiller seg ut i søknadsbunken.

Les mer

Lurer du på noe?

Har du spørsmål rundt dine jobbmuligheter, søkeprosess eller andre praktiske spørsmål? Bare fyll inn dette skjemaet så blir du kontaktet av rett person fortløpende.