NO

AUTOMASJON

Lyst til å jobbe med automasjon?

Er du ingeniør med automatiker bakgrunn? Vi har stillinger innenfor flere typer industri hvor du kan pleie ditt talent. Se hvilke ledige stillinger vi har innenfor ditt fagområde, eller ta kontakt med av våre rådgivere for å høre hvilke muligheter vi har for deg og din kompetanse.

 

Vi fant dessverre ingen stillinger

Hva er automasjon?

Er det ikke deilig når ting bare fungerer? Og når de gjør akkurat det, er det ofte noen litt over snittet smarte folk som har funnet de tekniske løsningene som ligger bak. For automasjon handler om nettopp det, å få en prosess, som i utgangspunktet var menneskestyrt, til å kunne fungere helt eller delvis av seg selv (og nesten helt usynlig).

For å skape disse prosessene trenger vi gode tekniske løsninger. Løsninger som gjør at lyset på kontorlokalet skrur seg på når du kommer inn, at varmeovnen styres etter temperaturen i rommet eller at heisen kjører når du trykker på knappen. Listen er lang fordi vi hele tiden oppdager muligheter for å forenkle, forbedre og automatisere prosesser ved bruk av teknologi.

Automasjon er et fagområde som består av både elektro, data og system. I dag er det meste automatisert til en viss grad og det betyr at automasjon som fagområde byr på mange spennende muligheter. Her kan du jobbe med løsninger innen handel, transport, mekanisk, industri, olje og gass, men også automatisering av boliger, næringsbygg og kommune.

You got the skills, we got the jobs!

_DSC8943
ingeniør bilder-16
ingeniør bilder-17

Hvem er du innen automasjon?

Hvem er du som automatiker?

Som automatiker vil du jobbe med å reparere, installere, vedlikeholde og gjøre modifikasjoner på styre- og reguleringssystemene i automatiske anlegg. En stor del av jobben som automatiker går ut på å gjøre det praktiske arbeidet med å skru og mekke, men det går også noe tid til prosjektering og programmering på kontor. I denne rollen er det viktig med gode samarbeidsevner fordi flere jobber sammen på produksjonen eller prosessanlegget.

For å kunne besvare de behovene som ligger i denne rollen trenger du enten en ingeniørbachelor innen automasjon, en master, eller en grad som sivilingeniør.

Les mer Lukk

Hvem er du som automasjonsingeniør?

Automatiseringsingeniøren kan lage, drifte og vedlikeholde automatiserte systemer – altså systemer som henter data fra sensorer, overvåker, styrer og regulerer prosesser. Som automasjonsingeniør vil du jobbe med tekniske dokumenter og programvare, samtidig som du er ute på oppdrag med drift og vedlikehold av installasjoner. Dette innebærer programmering, planlegging, implementering av prosjekter, robotprogrammering og prosjektledelse. I denne stillingen får du virkelig muligheten til å være innovativ, fordi du kan finne på og utvikle de gode løsningene. Stillingen kan ta deg med på hele reisen av automasjonsprosessen, fra tegnebrettet til innkjøring hos kunde.

For å kunne besvare de behovene som ligger i denne rollen trenger du enten en ingeniørbachelor innen automasjon, en master, eller en grad som sivilingeniør. Du trenger noe erfaring med PLS (Programmerbar Logisk Styring) eller robotikk, og gode samarbeids- og kommunikasjonsevner.

Les mer Lukk

Hvem er du som byggautomasjonsingeniør?

Som byggautomasjonsingeniør jobber du for at de tekniske løsningene i et bygg snakker sammen uten å motvirke hverandre. Også her vil planlegging, programmering, design og utrulling være viktige komponenter ved rollen. Ved alle nye bygg, ved renovasjon eller oppgradering av eksisterende bygg bør automasjonshensyn tas. Dette for å hele tiden sikre best brukervennlighet, informasjonssikkerhet og bærekraftighet.

Som byggautomasjonsingeniør har du gjerne en utdanning innen tekniske fag, og et fagbrev innen elektro eller automasjon er et pluss. Å være strukturert er en viktig egenskap for alle som skal jobbe med testing, programmering og utrulling av nye systemer, og derfor også viktig for deg som byggautomasjonsingeniør. Du bør være serviceinnstilt og samarbeide godt, samtidig som du setter kvalitet høyt.

Les mer Lukk

Hva har dere til felles?

Innen alle disse feltene vil du kunne jobbe med forskjellige kunder og må derfor kunne sette deg inn i hvilke HMS-betingelser som er gjeldende for den kunden du skal utføre oppgaver for. Vi jobber med noen av landets ledende og mest interessante aktører innen automatisering som kan tilby sterke fagmiljøer, spennende oppgaver og gode muligheter for utvikling!

NOEN AV VÅRE SAMARBEIDSPARTNERE.

asplan viak karusell logo
el-tilsynet kundelogo
norpec logo
eureka logo
AFRY logo 600x600

KONTAKTPERSONER - AUTOMASJON

Wenche Søgaard Moen Wenche Søgaard Moen Sr. Recruiting & Staffing Manager +4792256058
Jessie Mingjing Lee Karthum Jessie Mingjing Lee Karthum Sr. Recruiting & Staffing Consultant +4793835050
Erin Andreassen Erin Andreassen Director Agder +4748959848
Lars Thore Hestnes Lars Thore Hestnes Regional Manager Vestfold +4790478149

Lesestoff fra jobbguiden

Slik skriver du en bra søknad!

Du har skrevet og sendt ut en rekke søknadsbrev. Du har adressert kvalifikasjoner, skrevet om dine styrker og fremhevet din faglige kompetanse. Du har lesbar font og fet overskrift. Det burde være en smal sak å komme seg til intervju, tenker du. Men likevel kommer avslagene på løpende bånd.

Les mer

Hvordan skrive en god CV?

Det finnes ingen fasit på hvordan en CV skal se ut, men man bør likevel påse at man har med de mest essensielle elementene, som arbeidserfaring, utdannelse og personlig informasjon. Samtidig er det viktig å fremheve de små detaljene, som gjør at nettopp din CV skiller seg ut i søknadsbunken.

Les mer

Lurer du på noe?

Har du spørsmål rundt dine jobbmuligheter, søkeprosess eller andre praktiske spørsmål? Bare fyll inn dette skjemaet så blir du kontaktet av rett person fortløpende.