Cloud Computing: En positiv værmelding om skyer

Etter at Cloud Computing ble et behov har det blitt skrevet utallige artikler om hva det faktisk er, og ofte blir skyer brukt som metafor. 

Les videre

Utradisjonelle måter å søke på jobb

I et tøft arbeidsmarked er nøkkelen å skille seg ut. Hvordan man gjør dette i praksis er langt vanskeligere enn i teorien. Som et tilsvar er det flere som velger utradisjonelle veier for å skaffe seg jobb – med hell og uhell. I en tid hvor sosiale medier står i forsetet som kanal for deling av alt fra nyheter til kattevideoer, har noen sett sitt snitt til å bruke de samme kanalene til å søke på jobb. 

Les videre

På tide med "rekrutteringsbransjen 2.0"?

Ine Foss kom tilbake til rekrutteringsbransjen etter 10 år i andre bransjer. I dette blogginnlegget forteller hun hvordan hun opplevde det å komme tilbake. Hun retter et kritisk blikk mot hvordan vi jobber med tanke på markedstilpasning, og stiller spørsmål ved om vi klarer å følge med i digitaliseringstakten før det er for sent.

Les videre

Når pris teller mer enn kompetanse

Deler av bemanningsbransjen sliter. Bransjen opplever sitt 13. kvartal med nedgang, i følge NHO service, bemanningsbransjens næringsorganisasjon. Når AS Norge sliter, har bemanningsbransjen allerede gjort det en stund. Når AS Norge-pilen peker oppover er bransjen blant de første til å kjenne oppturen. Den oppturen vil komme, men den kommer med en bismak for noen.

Les videre

Hvilken funksjon har «vikarbyråene» egentlig?

Kjært barn har visstnok mange navn, men det ser jammen ut som om de barna som ikke er så kjære har mange også. Vikarbyrå, bemanningsselskap, rekrutteringsbyrå, headhunter og sikkert mange, mange flere. Hvorfor skal du som arbeidssøker/kandidat velge å bruke et slikt selskap?

Les videre

Hvordan bruke sosiale medier i jobbjakt?

Vi er i ferd med å oppleve store endringer i hvordan man finner nye jobbmuligheter gjennom nettverk og nye kanaler. I forrige ukes Dagens Næringsliv kunne man lese at det nå blir mulig å sveipe seg til ny jobb – en slags Tinder for jobb. Teknologien påvirker vår egen adferd, og det gjelder i aller høyeste grad i arbeidslivet.

Les videre

Summen av stolthet

Det er et paradoks at vi mislykkes så ofte med omstillingsprosesser når vi kjenner de fleste faktorer som må til for å lykkes. Mediene har i lengre tid boltret seg i permitteringer, oppsigelser og elendighet. Fokus har nokså ensidig vært rettet mot de mange som har mistet jobben. Men hva skjer med de som blir igjen? Hvor «heldige» er de – egentlig?

Les videre

Ditt digitale kroppsspråk

Har du googlet deg selv i det siste? Har du sjekket hva som ligger åpent tilgjengelig om deg på Facebook og andre sosiale nettverk? Din fremtidige arbeidsgiver vil garantert gjøre det.

Les videre

Mennesker eller tall?

Det er lønnsomt å sikre at nedbemanningsprosesser oppleves ryddige, og det er et ledelsesansvar å sørge for at ansatte blir ivaretatt når bedriften må nedbemanne. 

Les videre

Gå til toppen